Инфекциозното отделение на болницата в Ямбол е затворено за 14

...
Инфекциозното отделение на болницата в Ямбол е затворено за 14
Коментари Харесай

Инфекциозното отделение на болницата в Ямбол затвори заради заразени медици

Инфекциозното поделение на болничното заведение в Ямбол е затворено за 14 дни поради диагностициран с ковид медицински личен състав. Пациенти с инфекцията ще се одобряват в частна болница в града, който е един от най-тежко засегнатите от епидемията с общо 158 случая.

Новозаразените през последното денонощие в Ямбол са трима. Преди ден болести инфектирани медици затвори и гастроентерологичното поделение в частната болница “Хаджи Димитър “ в Сливен.

В болничното заведение в Ямбол затваря единствено инфекциозното поделение, само че белодробното продължава да действа. Там има настанени 6 пациенти с коронавирусна зараза. Реанимацията е затворена и дезинфекцирана и няма пациенти.

“За страдание заразяването на личен състав след тримесечното наблюдаване и лекуване на тези заболели докара до акумулиране на зараза и имаме инфектирани 2 сестри и 1 санитарка. Това което, най-лошите прогнози ни се сбъднаха. Това наложи невъзможността да се сътвори график на лекарски, сестрински и санитарски състав. Така че ние стопираме активност за 14 дни от днешна дата “, сподели доктор Димитър Рунков, пълномощник на ямболската болница " Свети Пантелеймон " пред Българска национална телевизия.

Като позитивна наклонност той регистрира, че от края на предходната седмица не постъпват нови пациенти с ковид в болничното заведение. Новооткиритите случаи са на домашно лекуване. При съществуването на пациенти, които се нуждаят от болнично лекуване, те ще бъдат насочвани в частната болница в града.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР