Инфекциозните клиники на територията на София - Св. Ана, Инфекциозна

...
Инфекциозните клиники на територията на София - Св. Ана, Инфекциозна
Коментари Харесай

Данчо Пенчев: Инфекциозните клиники в София са запълнени почти на максимум

Инфекциозните клиники на територията на София - " Св. Ана ", Инфекциозна болница, ВМА, " Софиямед " сега са запълнени съвсем на най-много

Инфекциозните клиники на територията на София - " Св. Ана ", Инфекциозна болница, ВМА, " Софиямед " сега са запълнени съвсем на най-много с неусложнени случаи. С вчерашна дата са 120 неусложнените случаи, 15 интензивни кревати са заети. За момента потенциалът в столицата не е привършен, само че нарасналите случаи водят след себе си увеличение на хоспитализациите. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на столичната РЗИ Данчо Пенчев.

За ограниченията в София Пенчев посочи, че заповедта е за период от 15 дни. В нея са упоменати обектите, където маските би трябвало да се носят наложително - лечебни заведения, оптики, аптеки, търговски обекти. Във фитнесите и заведенията за хранене няма да има маски. Деца под 6-годишна възраст също няма да носят маски.

Надеждите са в този период да успеем да пречупят вълната. София сега е в едно високо плато. Към днешна дата броят на позитивните е 389. На база 14-дневна заболеваемост са 465 на 100 хиляди ", сподели Пенчев.

Уточни, че несъмнено има и скрита заболеваемост.

Каза също, че носенето на маски в превоза е дало резултат. Надява се да не се стигне до по-строги ограничения.

За нарушение на заповедта на РЗИ ще има надзор. Ще се правят инспекции и ще се постановат санкции от 300 до 500 лева за неносене на маски.

Пенчев обаче сподели: " Ние не сме пъдари. Носенето на маска е вътрешно разбиране - индивидът да пази както себе си, по този начин и околните си ".

Има наклонност за понижаване на периода на карантината, само че това е решение на национално равнище, сподели още Данчо Пенчев.

Той предвижда нова вълна през октомври.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР