Инфекционистът доц. Атанас Мангъров няма планове да влиза в политиката

...
Инфекционистът доц. Атанас Мангъров няма планове да влиза в политиката
Коментари Харесай

Ще се възползва ли Мангъров от популярността си, за да стане депутат от АБВ?

Инфекционистът доцент Атанас Мангъров няма проекти да влиза в политиката и няма да е част от листата на АБВ на идните парламентарни избори. Това разгласи той пред 24 часа след изявления, че ще бъде претендент за народен представител в листите на АБВ.

Твърдения в тази посока се появиха и през лятото, когато Мангъров се включи в обиколките на партията на Георги Първанов из страната дружно с ръководителя ѝ Румен Петков

“Никой до момента не ми е правил такива оферти. Това не ми е цел в живота. Не съм част от която и да е политическа партия ", разяснява обаче доцент Мангъров.

Инфекционистът, прочул се като съперник на противоепидемичните ограничения, приел да се включи в обиколките на АБВ , тъй като съгласно него това била единствената партия, която направила опит да изясни на популацията същността на това, което се случва с ковид. “Вижданията им съответстват с моите и по тази причина съм се присъединил, не съм част от тяхната партия ", безапелационен бе Мангъров.

Изборите би трябвало да се проведат тогава, когато им пристигна времето. Не трябвало да се отсрочват, разяснява той полемиките дали може да се организира избор по време на пандемия.

“Ако по стичане на събитията към момента това изключително епидемиологично състояние, което е изцяло ненужно съгласно мен, съществува, просто ограниченията, които би трябвало да се ползват тогава, би трябвало да не са по-различни от тези, които са в сегашния миг ", сподели инфекционистът.

Но и сегашните ограничения против разпространяването на ковид били непотребни. Ненужно съгласно Мангъров било и задържането на хора под карантина и колкото по-бързо се отстранен тези ограничения, толкоз по-добре щяло да бъде, в това число и за изборите.

“Просто хората би трябвало да съблюдават обикновените правила за сигурност, само че цялото това карантиниране и всички тези неща са непотребни. Ако някой желае да отсрочва изборите, постоянно ще откри мотив да го направи под един или различен претекст ", безапелационен е Мангъров.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР