Инфекциите от коронавирус в Испания растат, но веселият живот по

...
Инфекциите от коронавирус в Испания растат, но веселият живот по
Коментари Харесай

Испания: Там, където почиват богатите чужденци


Инфекциите от ковид в Испания порастват, само че радостният живот по плажовете на Марбея и другите курорти тече с цялостна пара. Следи от суматоха няма. Икономиката цъфти, а чужденците се радват на съвсем неограничена свобода.

Те са млади и богати, носят скъпи летни ризи или вечерни рокли – и пълнят плажните питейни заведения в испанския курорт Марбея. Тук е горещо, както постоянно. Чуждестранните туристи живеят в паралелна реалност, в нещо като аквариум сред своя хотел и плажния си бар. В същинския живот в Испания хората час по час биват предупреждавани по тв приемника, че броят на новите болести стремглаво пораства, а в паралелния свят на заможните туристи няма и диря от суматоха.

Според формалните данни сега в община Марбея се заразяват по 75 души на ден. В цяла Испания към този момент бушува петата инфекциозна вълна, само че младежите в страната горещо обичат „ купона “, а туристите от Франция, Англия и Германия също настървено употребяват „ свободата “ си – не на последно място и заради чувството, че дълго време са били лишени от нещо. Никъде другаде в Европа няма такава централизация на скъпи коли, както в испанската провинция Андалусия.

Руснаци, араби, шведи, норвежци - все богаташи

Доста самообладание се изисква, с цел да се добере човек до яхтеното пристанище Пуерто Банус. Там са закотвени яхтите на много богаташи от Русия и от арабските страни. По пътищата – запушване след запушване. „ Никой не знае за какво, само че фактът е реалност:, тази година Испания е в необикновен напредък, “ твърди юристът Тим Вирт. По калкулации на испанската банка BBVA тази година растежът на стопанската система ще възлезе на 6,5%.

В момента най-много шведи и норвежци интензивно купуват парцели по курортите. Но освен там: през първото полугодие на тази година чужденци изкупиха 1/3 от първокласните парцели на мадридския пазар. През лятото рестриктивните мерки, свързани с пандемията, бяха съвсем алегорични, в следствие от което безработицата внезапно спадна. Да, тя към момента възлиза на 15% и е висока по отношение на стандартите в Европейски Съюз, само че страната всеки миг чака 70 милиарда евро от помощния пакет на Европейски Съюз, което доста ще усъвършенства ситуацията.

Плажни питейни заведения по Коста дел Сол

Испания продължава да бъде туристическа цел № 1 в Европа, в това число и поради редица съпътстващи прояви като Театралния фестивал в Мерида или Starlite в Марбея. Парите и икономическият растеж – това са двата най-важни фактора за Испания сега. Въпреки че в действителност значимо е нещо друго: таман в тази страна най-вече хора умряха от Ковид-19.

Възхищение от политиката на Меркел
Редакцията предлага
Засега в Испания единствено два района изискват имунизационен документ от посетителите на заведения за хранене и питейни заведения: Канарските острови и Галисия. Макар че съдът в Галисия към този момент анулира това ограничаване. „ Тук сме се хванали на една доста рискова игра. Докато в Германия на кормилото са застанали хора, които държат повече на здравето на хората, в сравнение с парите “, счита испанският композитор Мануел Виялта.

Виялта се е ваксинирал, само че все пак живее в известна изолираност и много внимателно, тъй като доста негови другари се изпоразболели. Композиторът споделя, че от ден на ден се възхищава от Ангела Меркел: „ Тя се грижи за здравето, а не толкоз за облагата на концерните “.

Друга парченце към пъзела в Испания прибавя доктор Анхела Ернандес Пуенте, хирург и синдикален деятел от Мадрид, която се пробва да успокои паниките от новата вълна на ковид: „ В момента лечебните заведения в действителност се претрупани, само че една от аргументите е, че през август месец постоянно имаме по-малко личен състав “.

Адвокатът Вирт от своя страна е сигурен в едно: „ Германия от дълго време да е наложила локдаун, в случай че растежът на новите болести беше като в Испания “. Вирт, който се занимава с недвижими парцели, следи в близост си тъкмо противоположното: медиаторите в неговия отрасъл на Балеарските острови настояват, че.

Триумфът на консервативната политичка Исабел Аюсо на изборите в самостоятелния район Мадрид през май трансформира локдауните в нещо надали не неразрешено в цяла Испания. Нейното мото гласи: „ Икономиката не трябва да страда! “. Аюсо счита да вкара наложителния имунизационен документ за клиентите на ресторантьорството едвам през есента – в случай че въобще се стигне до такава степен.

Грижа за стопанската система

Клубът " Пуенте Романо " в курорта Марбея

И кметицата на Марбея Анхелес Муньос, която също принадлежи към консервативната Народна партия в Испания, не се тревожи изключително от броя на новите болести. За нея като че ли е по-важно, че международно известният кулинарен началник Дани Гарсия и отсега нататък ще продължи да влага в родния си край.

Ресторантският комплекс „ Пуенте Романо “ в Марбея към този момент се държи съвсем напълно от Дани Гарсия, който е притежател на оптималните 3 звезди в ранглистата на шефовете. За Гарсия работят към този момент 600 души, а през тази година той самият чака оборот от близо 40 милиона евро – двойно повече спрямо 2020 година.

Сега премиерът-социалист Педро Санчес би трябвало да измисли какво може да опълчи на своите съпернички от Народната партия. И неслучайно се подвигна на летен тур из Съединени американски щати, с цел да завоюва нови вложители от филмовия и от IT-бранша. След като „ Нетфликс “ настани своя хъб в Мадрид, в този момент испанците се надяват страната им да стане европейски Холивуд.



Вижте и това видео на Дъждовни води за тежкото време на пандемията в Испания:
" Преди постоянно сме имали какво да ядем "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР