Инфарктно събрание на ПП ГЕРБ предстои тази вечер. От 18

...
Инфарктно събрание на ПП ГЕРБ предстои тази вечер. От 18
Коментари Харесай

Инфарктно събрание на ПП ГЕРБ- Благоевград днес: Маските падат! Чия е вината за загубата на изборите?! Защо партията стана четвърта политическа сила в ОБС Благоевград?!   

Инфарктно заседание на Политическа партия ГЕРБ следва довечера. От 18 часа през днешния ден актива на благоевградската конструкция се събира, с цел да проучва предишните локални избори, пропуските, съдбовните неточности и главните аргументи довели до тежката загуба на партията на Борисов в регионалния център. ГЕРБ загуби шампионата в най-важния управнически орган на локалната власт - общинския съвет и остана остана четвърта политическа мощ в локалния парламент. Т. е в конфигурацията на ОБС въздействието на първата до скоро политическа мощ се срина до нула. Съветници с по няколко мандатаостанаха отвън борда, броят на представителите на партията в Обс се редуцира и сега партията се съставлява единствено от 4-има съветника. Заслугата е на тези 4-има, които се класираха за новия общински съвет, работейки за личните си преференцции, във вътрешнопартийна конкуренция и без да се работи за общия партиен резултат. ГЕРБ не е партията, която преди години, победоносно развяваше флага на първа политическа силаи успяваше да обезпечи топли местенца в ОБС за тези, които подредени в листата яхваха ракетата ракетата притежател и попадаха във властта.

Едни и същи бяха лицата на ГЕРБв локалния общински съвет години наред. Днес обаче обстановката се промени. Преференциите демонстрираха унизителни резултати за огромна част от тях, резултатът извади на ярко опциите им и това кой какъв брой е работил за партията. Няма да цитираме имена, с цел да не спъваме порива им да търсят отговорни за персоналния им неуспех, маскиран като грижа за партията като цяло. Никога не се схванаха локалните гербери . Личностен конфронтация и безконечни ежби разсипваха партийната дисциплинираност. Пътят към дъното мина през яростни вътрешнопартийни крамоли и изменничества, срамни женски кавги, люти обвинявания. 2019 -та беше началото на края на ГЕРБ като първа политическа мощ в Благоевград.

Герберите не работиха за тогавашния кмет Камбитов, увлечени от ненадейно надигнала се вълна от мераклии за власт, поискали мястото на един сполучлив градоначалник. Предадоха го. Същите,който през днешния ден, обърнаха взор към него , поддържаха го като претендент за кмет в тези избори, отчитайки грешките на предишното. За страдание обаче ГЕРБ- Благоевград загуби толкоз доста, че и Господ да слезе към този момент не може да ги консолидира и върне още веднъж на позицията, на която бяха преди години.
Всичко протичащо се отврати Бойко Борисов , който загърби Благоевград, отхвърли да стъпва в регионалния център с години. Направи го в тази предизборна акция, поради Илко Стоянов, който поддържа за кмет. Направи го като сигнал към своите да се вземат в ръце и да спазят партийната дисциплинираност. Стоянов е претендентът, който ГЕРБ поддържа и трябваше да работи за неговия триумф, това им сподели косвено Борисов. Не го схванаха, не почетоха решението му , забравяйки, че партията е негова и той постоянно има последната дума. Превзеха я локалните, взеха решение, че могат да се пищолят на непозната територия, забравяйки, че приносът на огромна част от тях за триумфа на Политическа партия ГЕРБ през годините е незабележим.

Други бяха времената, други бяха сполучливите водачи и деятели. Част от създателите и радетелите на концепцията ГЕРБ бяха смазани, прокудени и забравени, доведени до цялостно омерзение от това, което се случва в партията и от дейностите на самозвани деятели, чийто нищожни преференции демонстрираха тяхното публично въздействие и престиж. Опорочена е онази победна сила , изстрелвала партията на Борисов на върха в регионалния център.
Дори наличието на Бойко Борисов не отрезви самозаравилите се гербери. Това беше неговият финален обезверен опит да се оправи в благоевградската конструкция.

В локалните избори 2023 ГЕРБ Благоевград се разпадна напълно . Част от герберите гласоподаваха за Атанас Камбитов, като претендент за кмет, друга част за Илко Стоянов, а споделят, че трети са работили и за изборния триумф на претендента на ПП-ДБ - Методи Байкушев, разкрачени, с вярата да докопат някоя персонална полза.

Интересен феномен се вижда измежду локалните гербери. Те се държат като афектирани, поради обстоятелството, че са отвън ОБС, че са останали без мечтаната работа, че партията майка не се е погрижила да ги уреди на топли местенца тук и там. Оказва се, че държат виновни водачите на ГЕРБ за техните персонални провали.

Яхнали партия ГЕРБ, някои политици, самозвани критици, изрично демонстрираха какъв брой костват отвън нея.Днес те се вживяха в ролята на революционери, осъждайки остро неуспеха на партията. То е като да вадиш нож на " умряло куче ". Познаваме ги! Същите седяха с години на първия ред в залата на ОбСпослушно подвигаха ръце, когато имаха полза от това и словоблудстваха, с цел да имитират интензивност. Познаваме ги и не имаме вяра в " откровената " имлюбов към Политическа партия ГЕРБ, родена след загубата.

Дошло е време разделно! Време за подем! Дъното е достигнато и Борисов ще вземе крути ограничения. Ясно е! Усещайки, че водачът е гневен на общия неуспех в Благоевград, герберите започнаха да търсят отговорни и оставки.

Отново, с цел да маскират бездействието си и стоварят цялата отговорност за неуспеха на обособени лица и управлението. Факт е, че " рибата се вмирисва откъм главата ", в Благоевград обаче всички са " войводи ", всички са " фактори " и по тази причина тук е мъчно да се дефинира кой каква виновност има. В благоевгадската конструкция на ГЕРБ " всеки ненавижда всеки " . Как се овладява сходно " злокачествено образувание "?! Как да се оправят с сходен израстък регионалният водач Андрей Новаков и общинският Даниела Савеклива?!

Нужно е туморът да се изреже. До кокъл! Да се стартира изначало на здрави основи. Доведена до това извънредно тежко положение благоевградската конструкция има потребност от ново начало. С нови хора, за които концепцията е по-важна от персоналната полза. Да! Достойно е РЪКОВОДСТВОТО да поеме политическата отговорност, НО САМО ТЯХНА ЛИ Е ВИНАТА ЗА ТОВА, КОЕТО ДНЕС Е ГЕРБ- БЛАГОЕВГРАД?, това е въпросът.

Часове преди събранието, членове на партията разпространиха декларация до ръководителя на партията Бойко Борисов и изпълнителната комисия, в която упорстват за оставката на общинския водач Даниела Савеклиева и регионалния координатор Андрей Новаков- посочени като главните виновници за тежката загуба на изборите, както и за обстановката, до която е доведена партията.

Публикуваме без интервенция:

УВАЖАЕМИ Г-Н БОРИСОВ,
УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА КОМИСИЯ
НА Политическа партия ГЕРБ

Ние долуподписаните членове на общинската конструкция на Политическа партия ГЕРБ в Община Благоевград, с актуалното си искане-декларация, бихме желали да снемем доверие от господин Андрей Новаков – регионален координатор на Политическа партия ГЕРБ за област Благоевград и да бъде заменена в незабавен порядък общинската ръководителка на Общинската конструкция на Политическа партия ГЕРБ в Община Благоевград, краткотрайно изпълняващата длъжността госпожа Даниела Савеклиева!

Мотивите за това искане са следните:
Изключително тежката загуба на локалните избори в гр. Благоевград и невъзможността за справяне с провокациите пред политическата конюнктура на територията на община Благоевград, с оглед смяната в ръководството на локалната администрация в Община Благоевград. Само за няколко месеца от парламентарните избори насам поддръжката за Политическа партия ГЕРБ на локално равнище е намаляла с над 6000 гласа от почти 8700 гласа до трагичните 2846 гласа, което се дължи на грубото неглижиране на политическата активност и занемаряване волята на членовете и дейните хора в Политическа партия ГЕРБ, както и взимането на еднолични решения „ на парче “ без дълготрайна политическа визия и тактика!
Системно неуважение и неспазване на Устава на Политическа партия ГЕРБ и занемаряване на разпоредбите посочени в него, формиращи процедурите за установяване на кандидатурите за кмет и листата за общински съветници, както и едноличното установяване на листата и подредбата на последните, без ясни правила за асортимент и без ценене протокола от извършеното общо заседание на членовете на Политическа партия

ГЕРБ в община Благоевград свикано на 25. 07. 2023 година На това общо номинационно заседание бе извършен избор на претенденти, при който голямото болшинство на членската маса, ясно и изрично дефинира хората от Политическа партия ГЕРБ, които желае да го съставляват в бъдещия Общински съвет, като този избор, не бе зачетен и волята на членската маса бе пренебрегната и подправена, а листата бе подредена еднолично, без ясни критерии за асортимент, което от своя страна докара до сериозен трус и неодобрение в локалната конструкция, и демотивиране за работата в идните избори.

Припомняме, че това е вторият случай при който госпожа Савеклиева си разрешава да подправи вота на структурите и номинационните събрания, като предходния подобен бе обвързван с избора на НИС на ЖГЕРБ, в които кандидатурите от първичното звено не бяха отнесени до ИК на Политическа партия ГЕРБ и бе несъмнено за претендент лице, което даже не е било номинирано!
Умишлено непровеждане на дейна предизборна акция, липса на съответна работа с членската маса и клубните структури, липса на календар на събитията и начинания, и липса на цялостна политическа стратегия, която да бъде показана на обществото за продобиване на електорална поддръжка. Всичко това трансформира Политическа партия ГЕРБ Благоевград от първа политическа мощ в трета такава единствено за няколко месеца!
Поради поредност взимани еднолични решения без присъединяване на общинското управление сред които и едноличното решение, за промяната на голяма част на членовете на СИК два дни преди изборния ден и заменянето на дългогодишни, виновни и почтени членове на Политическа партия ГЕРБ като членове на СИК, с лица някогашни членове на Политическа партия Има Такъв Народ и хора от администрацията на Община Благоевград. Само с това еднолично деяние, бе изгубена голяма електорална поддръжка и резултатът от загубата на изборите, в това число и за подкрепения самостоятелен претендент, единствено с няколко стотин гласа, е налице!

Не на последно място по значение, считаме че с оглед пагубните резултати за Политическа партия ГЕРБ Благоевград и с оглед водената несъответстваща управителна активност, е извънредно несвоевременно назначението на лица от локалното управление на Политическа партия ГЕРБ, компрометирани на локално равнище, на управителни длъжности в централната държавна администрация, като това в допълнение нагнетява незадоволство и съмнение към Политическа партия ГЕРБ в община Благоевград и демонстрира на актива, членската маса, последователите и симпатизантите на партията, че единственият интерес на управлението е обвързван с тяхното лично кариерно развиване!, се споделя в декларацията, подписана от членове на ГЕРБ.

Събранието на ГЕРБ стартира в 18 часа, ще ви съобщим детайлности.

Петя Колева


Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР