Инерцията на протестите очевидно не се е загубила, след като

...
Инерцията на протестите очевидно не се е загубила, след като
Коментари Харесай

Социолог: Протестите са най-ефективни когато успеят от раз, а не когато станат рутина

Инерцията на митингите явно не се е изгубила, откакто през днешния ден се организира „ Велико национално въстание 2 “. Но сходни огромни митинги са най-ефективни когато съумеят от раз, когато не се стигне да станат рутина. Всекидневието води до отмалялост у участниците.
Така разяснява настоящата обстановка пред Яница Петкова, социолог от Галъп Интернешънъл.
По думите й с вчерашните изказвания министър председателят Борисов като че ли желае да ядоса хората от митинга.
„ Българинът в последните години е в очакване на опция в ръководството, само че тя по този начин и не се появява.
Често пъти хората се уповават на новопоявил се рицар на бял кон. Сега също има претенденти, само че към момента в никого не припознават търсения избавител, счита още Яница Петкова.
 Светослав Иванов: Политиците, които ръководят у нас, се трансфораха в част от пейзажа (ВИДЕО) Светослав Иванов: Политиците, които ръководят у нас, се трансфораха в част от пейзажа (ВИДЕО)
Основната неточност на съвременниците на дадени политически събития, в който и да е исторически интервал, е, че си мислят, че всичко, което...
„ В случая за тази роля най-важното е да имаш хрумвания и предначертан път за излизане от политическата рецесия и публичен разцвет в околните години. “
Борисов първоначално беше общопризнат тъкмо като рицар поради обещанието да се оправи с корумпираните, само че в този момент протестиращите му желаят оставката за същото нещо, добави анализаторът.
Сред протестиращите има по-изявени, само че те са представители на разнообразни мини общества. Въпреки другите им цели, те към момента са дружно в името на общата – оставката на Борисов и Гешев. Това тяхно единение е мъчно да бъде поддържано, различията към този момент се виждат.
Единственото преимущество на продължителните митинги по площадите на България е, че Европа не може да се прави, че не вижда какво се случва у нас, означи още социологът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР