Инерком отговори на въпросите, които КНСБ и Подкрепа зададоха в

...
Инерком отговори на въпросите, които КНСБ и Подкрепа зададоха в
Коментари Харесай

Инерком отговаря на синдикатите: За нас най-важният капитал са хората

" Инерком " отговори на въпросите, които КНСБ и " Подкрепа " зададоха в настояването си за изключително съвещание на краткотрайната комисия за продажбата на активите на ЧЕЗ. Това стана в отговор на питане на " 24 часа ".

Ето ги и тях:

1. Социални измерения на договорката с оглед опазване на приходите и обществени придобивки на работещите в ЧЕЗ - задължения за опазване на работни места, политика за растеж на приходите и опазване на обществени придобивки посредством ефикасен обществен разговор и КТД.

За " Инерком България " най- значимия капитал са хората. Ще продължим с положителните практики, свързани с развиването на човешките запаси и професионалното рационализиране на чиновниците. Ще отстояваме правилата на последователност. В сдруженията на ЧЕЗ - България работят към 3 600 индивида потвърдени експерти, които са българи и които ще останат и след привършване на договорката. И в този момент мениджърския екип, който ръководи всяко едно сдруженията е формиран в огромната си част от български експерти. Нашето предпочитание е всички те да останат да работят в сдруженията. Наша първостепенна задача е да развиваме и надграждаме постигнатото досега. Ще продължим да разчитаме на всички чиновници на фирмите, които с потвърден професионализъм и опит години наред се грижат за това да бъде обезпечена сигурността и качеството на доставките на ел. сила за всички консуматори и клиенти на компанията.

Ще водим градивен разговор с всички заинтригувани страни.

2. Стратегия за развиване на сдружението, вложения и индустриална стратегия, използване на настоящ бизнес проект на ЧЕЗ Разпределение и гаранции за опазване на обществените придобивки при предложение за актуализацията им.

Усилията ни ще бъдат ориентирани към стабилно развиване на мрежата и въвеждане на новаторски технологии, които да доведат до повишение на качеството на услугите.

Инвестициите в създаване и рационализация на активите на ЧЕЗ Разпределение са доста значим миг, тъй като на процедура това са вложения в сигурността на доставките на електрическа енергия и в качество на предоставяните на потребителите услуги.

3. Ценова тактика на сдружението и обществени измерения за потребителите на ел. сила в България включително компании и семейства.

Законодателството в тази област, ясно е дефинирало органите и правилата, които дефинират цените. Инерком България ще работи транспарантно, при съблюдаване на законодателството и регулаторните условия напълно в полза на българските консуматори, както и да реализираме индикаторите, които Регулатора е определил за осъществяване на активността. Към момента сдруженията са благосъстоятелност на ЧЕЗ. Ценовото заявление, което се подава до 30 март всяка година, по реда на наредбата за контролиране на цените, слага началото на една в детайли разказана административна процедура, която се води от КЕВР за установяване на цените на мрежови услуги и сила, които се утвърждават считано от първи юли, когато стартира всеки нов ценови интервал. Тази година стартира и нов регулаторен интервал, който е тригодишен. За него ЧЕЗ към този момент са дали своите предвиждания за нужните разноски за капиталовата стратегия, утвърждения бизнес-план и нужните суми, които ще им трябват, с цел да могат да създадат тези разноски.

Ние ще влезем в разпределителното дружество при към този момент утвърдени цени, които не сме договаряли и то за три години напред. Въпреки това сме спокойни, тъй като знаем, че ЧЕЗ ръководи бизнеса си по естествен метод и те изцяло професионално подхождат при правенето на ценовите заявки, във връзка с цени и вложения.

Ние след сполучливото привършване на договорката ще съблюдаваме утвърдените от Регулатора параметри. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР