"Инерком" не е дала най-високата цена за купуването на активите

...
"Инерком" не е дала най-високата цена за купуването на активите
Коментари Харесай

Чешки медии: Инерком не е дала най-високата цена за купуването на активите на ЧЕЗ

"Инерком " не е дала най-високата цена за пазаруването на активите на ЧЕЗ в България. Бизнесът на компанията се финансира от банки и две непрозрачни структури – „ Score Trade “ и „ Global Victory Trust “. Това излиза наяве от ново следствие на чешки медии. Според следствието индийската компания "Индия Пауър " дружно с дребна българска компания "Фючър Енерджи " са предложили малко над 17 милиона евро по-висока цена за българските активи на ЧЕЗ от компанията на Гинка Върбакова. Въпреки това офертата на „ Инерком “ е оценена като по-благоприятна. Това заяви за БНР чешкият публицист Петър Кубка.
Най-големият информативен портал на Чехия seznam.cz разгласява материал и видео на репортерката Зузана Кубатова, където тя оповестява, че „ Индия пауър “, взаимно с по-малка българска компания, която се споделя "Фючър енерджи ", е направила съвсем 20 милиона евро по-висока оферта в търга.
Тази оферта е била за 360 милиона евро и падежът е за пет години. На второ място е била „ Инерком “, която желае да купи ЧЕЗ за 342,5 милиона евро, само че падежът - девет месеца. На трето място е „ ЕНЕРГО-ПРО “ с 304 милиона евро. Въпреки това управлението на ЧЕЗ преценя офертата на „ Инерком “ като по-благоприятна за тях.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР