„Инерком“ изрази съгласие държавата да участва по сделката с ЧЕЗ

...
„Инерком“ изрази съгласие държавата да участва по сделката с ЧЕЗ
Коментари Харесай

Гинка може да не дава ЧЕЗ на държавата, но Теменужка натиска за обратното

„ Инерком “ изрази единодушие страната да взе участие по договорката с ЧЕЗ - оттук насетне продавачът е този, който би трябвало да каже своята дума. Това сподели пред публицисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова във връзка със договорката сред „ ЧЕЗ Груп “ и „ Инерком “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “.

На въпрос дали може да бъде трансфериран дял на страната ни, Петкова разяснява, че българското сдружение е изразило единодушие страната да влезе в договорката. „ Българската компания даде своето единодушие. Оттук нататък продавачът е този, който би трябвало да каже своята дума. Чакаме анализите на чешката страна. Междувременно ние също вършим такива разбори “, разяснява министърът. По думите ѝ би трябвало да се направи доста обширен юридически разбор, с цел да може да се защитят в оптималната степен ползите на българската страна.

Явно министърката е изтървала последните вести или пък не й се харесват, само че припомняме, че часове по-рано станя ясно, че Инерком България не счита, че придобиването на държавен дял от страна на българското държавно управление е единственият метод да се подсигурява публичния интерес и доставките на електричество за българските консуматори. Това се споделя в изявление за Ройтерс на Милена Стоева, ръководител на борда на шефовете на компанията, оповестява "Дарик ".

Българският финансов министър Владислав Горанов съобщи по-рано, че българската страна има задоволително принадлежности да контролира доставката на електричество до потребителите, заради което държавното присъединяване в договорката не е належащо. Редица специалисти и анализатори в България са съгласни с това "Ние сме съгласни с финансовия министър и не считаме, че държавно придобиване на дял от бизнеса на ЧЕЗ е единственият метод да се подсигурява публичният интерес " , споделя Стоева пред Ройтерс.

Видно е, че и министрите в кабинета Борисов 3 нито се чуват какво приказват, нито стиковат изявленията си.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР