"Инерком България" с нов опит да придобие ЧЕЗ. Фирмата на

...
"Инерком България" с нов опит да придобие ЧЕЗ. Фирмата на
Коментари Харесай

Инерком България отново опита да придобие ЧЕЗ

"Инерком България " с нов опит да придобие ЧЕЗ. Фирмата на Гинка Върбакова е трансферирала собствеността на всичките си сдружения, производители на електрическа сила от фотоволтаични централи.

Целта е премахване на спора на ползи и дефинитивно придобиване на "ЧЕЗ България ". От "Инерком " са изпратили и ново съобщение до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което би трябвало да приключи процедурата.

В групата на "Инерком България " ЕАД е било осъществено преструктуриране вследствие на което, дружествата-производители на електрическа сила от фотоволтаични централи не са част от портфолиото й. Това оповестиха от компанията.

"Планираната централизация ще бъде осъществена въз основа на контракта за покупка на акции, подписан на 23 февруари тази година сред „ ЧЕЗ” а.с. и „ ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс “ БиВи, от една страна, като Продавачи, и „ Инерком България “ ЕАД като Купувач. Надяваме се на бързо решение от страна на Комисия за защита на конкуренцията след отстраняването на откритите от Комисията предпоставки за основаване на концентрация”, показват още от "Иренком”.

От "Инерком " се надяват на бързо решение от страна на Комисия за защита на конкуренцията.

Комисия за защита на конкуренцията забрани договорката на "Инерком " за активите на ЧЕЗ в България ,

защото се притеснява от централизация, тъй като и двете компании имат слънчеви паркове. "Инерком " апелира във Върховния административен съд, а делото беше планувано за месец май 2019 година Паралелно Гинка Върбакова стартира поетапно да излиза от бизнеса със слънчеви паркове.

ИПИ: Решението на Комисия за защита на конкуренцията за ЧЕЗ е необикновено

”Инерком” публично попита Комисия за защита на конкуренцията за договорката с ЧЕЗ

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР