Индустрията с канабис се разрасна експоненциално през последното десетилетие. В

...
Индустрията с канабис се разрасна експоненциално през последното десетилетие. В
Коментари Харесай

Крави, хранени с коноп, произвеждат мляко с THC

Индустрията с канабис се разрасна експоненциално през последното десетилетие. В резултат на това от ден на ден и повече световни разпореждания разрешават култивирането на това растение и неговите разнообразни лечебни, клинични и развлекателни използва. Но конопът е универсално растение и може да се употребява за безчет неща: хартия, плат, строителни материали и даже храна за добитък. Въпреки че от всичките му вероятни приложения, последното може да е минимум уместно, съгласно неотдавнашно изследване.
Изследване, оповестено на 14 ноември 2022 година в влиятелното списание Nature, дава информация какво се случва с кравите, когато са под въздействието на марихуана. Изглежда, че резултатите са сходни на това, претърпяно от хората. 10 млечни крави били хранени с коноп от контролирана просвета в продължение на 20 дни. Резултатите демонстрират, че кравите, които са похапнали коноп със доста съществуване на канабиноиди (THC и CBD), понижават доста лактационната си интензивност спрямо преди приема. Освен това откривателите следят понижаване на сърдечната периодичност и дишането им. В допълнение, млякото, създадено от кравите през този интервал, е съдържало обилни равнища на канабиноиди като THC и CBD.
Кравите имали и по-леки признаци като унесеност, зачервена и раздразнена ретина, нараснало прозяване и слюноотделяне. На втория ден след прекъсването на конопа, кравите възстановили нормалното си държание.
През 2020 година обзор на евентуалните приложения на конопа беше оповестен в Environmental Chemistry Letters. Авторите допускат, че гъвкавостта на конопените нишки прави растението подобаващ материал за текстилни и зелени строителни приложения. Използването на коноп в хранително-вкусовата индустрия също може да има капацитет като храна за добитък, в производството на масло и в хранителни добавки. Необходимо е задълбочено изследване на въздействието на конопа, употребен за фураж, върху храната, която консумираме, защото млякото с THC от крави, които употребяват коноп, може да провокира резултатите на канабидиола в потребителите. " Проучването не ни разрешава да създадем каквито и да било изводи за това дали има риск за здравето на индивида от потреблението на такова мляко ", сподели Робър Пипър, съавтор на проучването, пред Science.
Ако се окаже, че е безвреден за животните и хората, конопът може да обезпечи на ниска цена, екологично и ефикасно решение на няколко казуса, измъчващи животновъдите. Дори и да не се употребява за фураж, може да се употребява като лекарство, с цел да помогне на животните да се оправят със напрежението, провокиран от живота им в плен.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР