Индустрията на смартфоните е една от най-конкурентните и постоянно променящи

...
Индустрията на смартфоните е една от най-конкурентните и постоянно променящи
Коментари Харесай

Индустрията на смартфоните: кое ще е следващото голямо нещо в нея?

Индустрията на смарт телефоните е една от най-конкурентните и непрекъснато изменящи се промишлености в света. Тъй като всяка година се пускат нови модели е мъчно да сте в крайник с най-новите трендове, само че кои са идващите огромни неща, които можем да чакаме да забележим в смарт телефоните в близко бъдеще?

Ето няколко благоприятни условия:

Сгъваеми смарт телефони: Сгъваемите смарт телефони съществуват от няколко години, само че към момента са относително нови и скъпи. Въпреки това, защото технологията продължава да се усъвършенства, а цените понижават, можем да чакаме от ден на ден хора да преминат към потреблението на такива смартфони 6G смарт телефони: 6G е идващото потомство клетъчна мрежова технология, която предлага доста по-високи скорости от 5G. Това значи, че 6G смарт телефоните ще могат да изтеглят файлове, да стриймват видеоклипове и като цяло да работят по-бързо в мрежата от сегашните смарт телефони, което от своя страна значи доста по-добро потребителско преживяване. Смартфони с изкуствен интелект: Изкуственият разсъдък към този момент се употребява в смарт телефоните по разнообразни способи, да вземем за пример за различаване на лица, глас и превод. В бъдеще можем да чакаме да забележим още повече функционалности с ИИ в смарт телефоните, като да вземем за пример персонални асистенти с ИИ, които могат да ни оказват помощ при задания като обмисляне на срещи, образуване на пътувания и намиране на информация. Самовъзстановяващи се смарт телефони: Този тип смарт телефони към момента са в ранен стадий на развиване, само че имат капацитета да революционизират метода, по който ремонтираме смарт телефоните си. Те ще могат сами да „ лекуват “ дребните си драскотини и пукнатини.

Това са единствено някои от опциите, които можем да чакаме да забележим в идващото потомство смарт телефони. Тъй като технологиите не престават да се развиват, можем да чакаме да забележим още по-иновативни и вълнуващи нови функционалности в смарт телефоните.

В допълнение към горепосочените, ето и някои други евентуални последващи огромни неща в промишлеността на смарт телефоните:

Камери под екрана: Камерите под екрана са нова технология, която към момента се създава, само че има капацитет да размени обичайна селфи камера в смарт телефоните. Камерите под екрана биха разрешили изцяло безрамков екран, което би придало на смарт телефоните по-завладяващ тип и чувство. Безпортови смарт телефони: Това е друга технология, която към момента се създава, само че има капацитет да промени метода, по който зареждаме смарт телефоните си. Безпортовите смарт телефони биха употребявали технология за безжично зареждане, която би улеснила зареждането им, а също по този начин би премахнала риска от разваляне на портовете. Смартфони с разтегателни екрани: Това е нова идея, която към момента не е пусната на пазара, само че има капацитет да предложи доста евентуални изгоди. За пръв път подобен смарт телефон бе показан на MWC 2023, който може да видите ТУК.

Индустрията крие на хоризонта голям брой обещаващи достижения. С непрекъснатото развиване на технологиите можем да чакаме обилие от реформаторски и завладяващи функционалности в бъдещите смарт телефони.

Нововъзникващи трендове и технологии

Всяка година виждаме да се пускат все по-нови и по-добри смарт телефони с усъвършенствани функционалности и технологии, които вършат живота ни по-лесен и по-удобен. От първия iPhone до най-новият Samsung Galaxy, смарт телефоните изминаха дълъг път и е мъчно да си представим какво може да бъде идващото огромно нещо в промишлеността. Въпреки това има няколко нови трендове, които биха могли да оформят бъдещето на смарт телефоните и още веднъж да създадат гражданска война в промишлеността.

Разширена действителност

Разширената действителност (AR) е нова наклонност, която може да оформи бъдещето на смарт телефоните. Технологията разрешава на потребителите да наслагват цифрова информация върху действителния свят, създавайки по-завладяващо и интерактивно прекарване. Вече сме виждали някои приложения за смарт телефони, които употребяват AR, като да вземем за пример играта Pokemon Go и филтрите в Snapchat. Все отново, с напредването на технологията можем да чакаме по-сложни приложения, които оферират по-завладяващо преживяване, като да вземем за пример виртуално извършване на покупки, игри и обучение.

Изкуствен разсъдък

Изкуственият разсъдък (ИИ) към този момент е навлязъл в телефоните с функционалности като различаване на лица и гласови асистенти. С развиването на технологията обаче можем да чакаме по-усъвършенствани приложения, които употребяват машинно образование и обработка на натурален език, с цел да оферират персонализирани преживявания. Например смарт телефоните, оборудвани с ИИ, могат да научат вашите привички и желания и да оферират рекомендации въз основа на вашето държание.

Устойчиви материали

Тъй като потребителите стават все по-съзнателни във връзка с въздействието си върху околната среда, може да забележим прекосяване към смарт телефони, направени от устойчиви материали. Компании като Fairphone и Samsung към този момент започнаха да употребяват рециклирани материали и да понижават въглеродния си отпечатък. В бъдеще може да забележим повече смарт телефони, направени от биоразградими материали или употребяващи възобновими енергийни източници за производството на устройствата си.

Заключение

Индустрията на смарт телефоните непрестанно се развива и можем да чакаме да забележим някои вълнуващи разработки в близко бъдеще. Следващото огромно нещо може да са сгъваемите смарт телефони, 6G, AR, ИИ или устойчивите материали, от които може да бъдат направени смарт телефоните на бъдещето. И въпреки всичко, каквото и да е то, сигурно ще направи живота ни по-лесен и по-удобен, и защото технологиите не престават да се развиват бързи темпове, можем да чакаме смарт телефоните да станат още по-интегрирани в всекидневието ни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР