Индустрията на изнесените услуги, т.нар. аутсорсинг, формира 2.4 на сто

...
Индустрията на изнесените услуги, т.нар. аутсорсинг, формира 2.4 на сто
Коментари Харесай

Изнесените услуги формират 2.4% от работния пазар у нас

Индустрията на изнесените услуги, така наречен аутсорсинг, образува 2.4 на 100 от работния пазар в България. В него са заети повече от 67 300 души, а прогнозите са техният брой да надвиши 79 000 към 2021 година Това демонстрират данните от последния годишен отчет за развиването на промишлеността на Българската аутсорсинг асоциация.

Едновременно с това секторът генерира 7.9% от всички разноски за заплати в стопанската система ни. Това демонстрира, че заплащането в бранша е в пъти по-голямо от междинното за страната. За 2018 година средномесечната работна заплата в страната е била 1135 лева, сочат данните на Национален статистически институт.

Данните от неотдавна извършено изследване от интернационалната консултантска компания Mercer измежду членовете на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) за техните политики за човешките запаси демонстрира, че 96% от фирмите дават и годишен бонус на чиновниците си, който приблизително е в размер на една брутната работна заплата.

Темпът на напредък на работната заплата в бранша на годишна база е 6% и е съпоставим с останалите браншове на стопанската система.

Заради следената наклонност през последните години за изнасянe на активността на фирмите отвън София, главно в огромни градове с университети, растежът на заплатите отвън столицата е с 10-11% през последната година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР