Индустриалният борсов индекс Dow Jones пусна съобщение за сливането на

...
Индустриалният борсов индекс Dow Jones пусна съобщение за сливането на
Коментари Харесай

Google и Apple се сляха... но за малко

Индустриалният борсов показател Dow Jones пусна известие за сливането на фирмите Гугъл и Apple. Новината се появи за секунди в осведомителната лента на формалния уебсайт на Dow Jones на 10 октомври.
Едно от известията гласеше, че Гугъл ще купи Apple за 9 милиарда $, а договорката била упомената в наследството на Стив Джобс. „ Разбира се, Гугъл ще се реалокира в страхотния офис на Apple “, пишеше още в известието.

$GOOG $AAPL by Dow Jones... I guess you guys have some explaining to do pic.twitter.com/402KaCcQJz
— Trader 53 (@trader_53) 10 октомври 2017 година
По информация на 9to5mac след публикуването му акциите на Apple скочили от 155 на 158 $ .
Въпросните известия са отстранени. От Dow Jones декларирали, че обявата е резултат от техническа неточност и са поднесли извиненията си.

$AAPL $GOOG The algos will be puzzled pic.twitter.com/ReYWZorkZc
— Trader 53 (@trader_53) 10 октомври 2017 година
Apple и Alphabet са най-големите компании в света, търгуващи се на борсата. Стойността на Apple надвишава 800 милиарда $, а тази на Alphabet — 677 милиарда
Припомняме, че на 4 юли тази година неточни данни за придвижването на Nasdaq в ранната азиатска търговия изправиха на нокти доста брокери, защото информацията касаеше едни от най-големите софтуерни компании в света – Apple, Amazon и Microsoft.
Информацията се появи в най-различни известни платформи, като да вземем за пример Гугъл Finance, Yahoo News и даже в платформите на Bloomberg. Обяснението за гафа беше обещано от Nasdaq – става въпрос за тестова информация, която обаче е станала обществена по допустимо най-неприятния метод. От Nasdaq обаче упрекнаха за случилото се външните платформи, които демонстрираха данните и прибавиха, че грешката била на тези платформи. Борсата уточни, че информацията на Nasdaq.com и FactSet е била правилна. От Гугъл споделиха друго: „ Потвърждаваме, че наши сътрудници са подали погрешна информация към Гугъл Finance, само че те ни споделиха, че са я получили от Nasdaq”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР