Индонезийският президент, Джоко Видодо, обяви днес, че е поканил украинския

...
Индонезийският президент, Джоко Видодо, обяви днес, че е поканил украинския
Коментари Харесай

Индонезийският президент е поканил Зеленски и Путин на срещата на Г-20 на остров Бали

Индонезийският президент, Джоко Видодо, разгласи през днешния ден, че е поканил украинския си сътрудник, Володимир Зеленски, да взе участие в срещата на върха на Г-20, планувана за ноември в Индонезия, и удостовери, че е отправил такава покана и към съветския президент, Владимир Путин, съобщи Франс прес.

„ Поканих президента Зеленски да взе участие в срещата на върха на Г-20 “, сподели индонезийският президент. Руският президент е удостоверил, че ще взе участие в срещата на върха, планувана за Бали през ноември, посочи индонезийският водач във видеообръщение.

Говорителят на Кремъл, Дмитрий Песков, сподели, че Русия се готви за присъединяване в срещата на върха на Г-20, само че към този момент към момента не е взето решение дали президентът Путин ще взе участие персонално или по видеоконферентна връзка, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Индонезия, която тази година ръководи Г-20, беше подложена на мощен напън от Запада и основно от Съединени американски щати, да изключи Русия от групата поради нашествието в Украйна. Джакарта обаче се опълчи, потвърждавайки, че позицията ѝ изисква тя да остане „ безпристрастна “, а американският президент Джо Байдън предложи присъединяване на Украйна, с цел да се откри баланс.

Украинският президент Володимир Зеленски написа в сряда в Туитър, че е бил поканен от Индонезия на срещата след телефонен диалог с индонезийския си сътрудник. Джоко Видодо беседва през вчерашния ден и с съветския президент Владимир Путин. „ По този мотив президентът Путин благодари на Индонезия за поканата за срещата на върха на Г-20 и сподели, че ще участва “, сподели Видодо.

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари Западът се пробва да изолира Русия на дипломатическата сцена. Априлската среща на финансовите министри на Г-20 във Вашингтон илюстрира дълбокото разделяне в групата на огромните международни стопански системи с протеста на някои прояви от Съединени американски щати и няколко техни съдружници, протестиращи против съветското присъединяване в този конгрес, отбелязва Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР