Индонезийският остров Бали въвежда от днес такса за чуждестранните туристи

...
Индонезийският остров Бали въвежда от днес такса за чуждестранните туристи
Коментари Харесай

Властите на остров Бали започват да налагат нова такса за чуждестранните туристи

Индонезийският остров Бали вкарва от през днешния ден такса за задграничните туристи от 150 000 рупии (9 евро), предопределена за опазването на " Острова на боговете ", оповестиха локалните управляващи, представени от Франс прес.

Вулканичният остров с плажове с тънък пясък, който притегля милиони туристи всяка година, желае да попълни финансите си, с цел да се бори с нежеланите последствия от свръхтуризма.



" Тази такса има за цел да отбрани културата и околната среда в Бали ", съобщи краткотрайно изпълняващият длъжността губернатор на Бали Санг Маде Махендра Джая на гала по стартирането на плана в понеделник.

Таксите ще се заплащат онлайн през портала " Обичам Бали " (Love Bali) и ще се ползват за задгранични туристи, идващи на острова, се показва в официално съобщение. Според губернатора заплащането онлайн ще разреши да се понижат опашките при идване.



Близо 4,8 милиона туристи са посетили Бали сред януари и ноември предходната година, съгласно формалните данни, а туристическият бранш на острова, който пострада доста по време на пандемията от коронавирус поради затварянето на границите, продължава да се възвръща.

Тропическият остров се aнгажира да предприеме твърди ограничения след няколко случая, най-много разголени туристи в храмовете и свещените места, които шокираха популацията на острова, което в по-голямата си част е индуистко. Миналата година локалното държавно управление разгласява справочник за туристите в Бали, в което се изяснява какво държание да заобикалят.



фотоси: БГНЕС/Архив


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР