Индонезийският флот издирва подводница с 53-ма души на борда, с

...
Индонезийският флот издирва подводница с 53-ма души на борда, с
Коментари Харесай

Подводница с 53-ма души изчезна в Индонезия

Индонезийският флот търси подводница с 53-ма души на борда, с която е изгубила връзка през днешния ден, и търси помощ от прилежащите Австралия и Сингапур в интервенцията, съобщи „ Ройтерс “.

43-годишният кораб KRI Nanggala-402 организираше торпедно обучение във води северно от остров Бали, само че не съумя да съобщи предстоящите резултати. Търсенето продължава.

Военният шеф Хади Тяхянто удостовери, че контактът с подводницата, чието тегло е близо 1400 тона, е бил загубен към 4:30 ч. тази заран. KRI Nanggala-402 е издигната в Германия през 1978 година и е претърпяла двугодишен ремонт в Южна Корея, който е приключил през 2012-а.

Индонезия се стреми да модернизира своите отбранителни качества, само че част от оборудването ѝ, което към момента е в употреба, е остаряло и през последните години провокира няколко произшествия – през 2016 година транспортен аероплан на индонезийските Военновъздушни сили се разруши в планина, убивайки всичките 13 души на борда, по време на подготовка към Папуа. Година по-рано различен боен аероплан се разруши в жилищен регион две минути след излитането си, предизвиквайки гибелта на над 100 души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР