Индонезийски спасители откриха многобройни човешки останки днес след самолетната катастрофа

...
Индонезийски спасители откриха многобройни човешки останки днес след самолетната катастрофа
Коментари Харесай

Откриха още човешки останки от разбилия се индонезийски самолет

Индонезийски спасители откриха многочислени човешки остатъци през днешния ден след самолетната злополука през вчерашния ден, съобщи Франс прес, представена от dnes.bg.

Самолет " Боинг " 737 МАКС 8 на индонезийската самолетна компания " Лайън еър " със 189 души на борда падна в Яванско море малко откакто излетя от Джакарта за град Пангкал Пинанг на остров Суматра.

``
реклама

Трагедията станала малко откакто водачът изискал позволение да кацне назад на летището в индонезийската столица.

Десетки водолази бяха изпратени на мястото на злополуката. Още нощес обаче избавителните служби споделиха, че към този момент няма вяра да бъдат открити оживели.

До този миг спасителите са събрали доста човешки остатъци, които ще бъдат изпратени за идентифициране с ДНК проби в Джакарта, както и огромен брой предмети.

Приоритет в този момент е да бъде открит корпусът на самолета.

Шефът на " Лайън еър " призна, че компанията е трябвало да ремонтира летателния уред на остров Бали, преди той да отпътува за Джакарта в неделя.

Би Би Си цитира механически документ, в който написа за " липса на надеждност " на скоростомер и за разлики в измерената височина от уредите на водача и на втория водач на самолета.

" Лайън еър " е въвела Боинга в употреба през август.

На борда на падналия аероплан е имало общо 189 пасажери - 181 пасажери и 8-членен екипаж, напомня Българска телеграфна агенция. Сред пасажерите са били 20 чиновници на индонезийското министерство на финансите, едно дете, две бебета и италианският колоездач Андреа Манфреди.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР