Индонезийска гражданка е била екзекутирана на 29 октомври, след като

...
Индонезийска гражданка е била екзекутирана на 29 октомври, след като
Коментари Харесай

Индонезия протестира пред Рияд за екзекуция на своя млада гражданка

Индонезийска гражданка е била екзекутирана на 29 октомври, откакто е била наказана по обвиняване, че е умъртвила бащата на своя саудитски шеф. По този мотив индонезийското външно министерство е протестирало пред саудитските управляващи, заяви през днешния ден индонезийският вестник " Джакарта пост ", представен от ТАСС и Българска телеграфна агенция.

Външната министърка Ретно Марсуди е изразила позицията на индонезийското държавно управление в телефонен диалог със саудитския си сътрудник Адел ал Джубейр. " Изпълнението на смъртната присъда е било осъществено без авансово известяван ", означи тя.

Президентът на страната Джоко Видодо през днешния ден също изрази угриженост от дейностите на Рияд. " Ние неведнъж предприемахме политически крачки за решение на този въпрос ", означи президентът.

Индонезийската гражданка, която е била на работа в саудитското кралство, е била приета за отговорна в преднамерено ликвидиране на бащата на своя шеф през юни 2011 година Адвокатите й упорстваха, че младата жена се е защитавала от полови похождения. Държавните обвинители обаче потвърдиха, че сега на убийството не са били подхванати никакви насилствени дейности по отношение на момичето. Наред с това стана известно, че незабавно след случая тя е била арестувана от деветима мъже, които са я изнасилвали в продължение на няколко часа, преди да я предадат на полицията. Саудитските управляващи не оповестяват нищо за тяхната орис.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР