Индонезия затвори летище в провинцията Манадо и евакуира стотици жители

...
Индонезия затвори летище в провинцията Манадо и евакуира стотици жители
Коментари Харесай

Затвориха летище и болница в Индонезия заради вулкана Руанг

Индонезия затвори летище в провинцията Манадо и изтегля стотици поданици от покрайнините на вулкана Руанг , откакто изригвания продължаваха с дни. Обявена е най-висока степен на паника, оповестяват от Reuters по данни на държавната организация за вулканологично изследване на Индонезия.

Местните управляващи са отделили зона от 6 километра към вулкана и изтеглят още поданици, някои от прилежащия остров Тагуланданг, заяви Абдул Мухари, представител на Националната организация за ръководство на бедствията.

Близо 1500 души от високорискови региони трябваше да бъдат неотложно евакуирани , добави той, до момента в който още съвсем 12 000 ще бъдат наранени.

" Потенциалът за по-нататъшно изригване към момента е висок, тъй че би трябвало да останем нащрек ", съобщи Херунингтяс Деси Пурнамасари, чиновник на организацията по вулканология, пред кореспонденти през днешния ден.

Според известия към организацията падащи камъни и пепел са развалили домове и са принудили близката болница да се изтегля , добави Пурнамасари.

Транспортните управляващи са затворили летището в столицата на провинцията Манадо, с цел да се предпазят от пороите пепел от изригването. Авиокомпанията Air Asia пък е отменила полети към девет летища в Източна Малайзия и Бруней, откакто авиационните управляващи предизвестиха за опасност за сигурността.

Има и риск от цунами , в случай че елементи от планината се срутят в океана долу, показват от държавното управление.
 Стотици евакуирани след изригване на вулкан в Индонезия
Стотици евакуирани след изригване на вулкан в Индонезия

Дни наред Руанг изхвърля в небето облаци от лава и пепел
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР