Индонезия връчи на главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Aлтман

...
Индонезия връчи на главния изпълнителен директор на OpenAI Сам Aлтман
Коментари Харесай

Ръководителят на OpenAI Сам Алтман стана първият, който получава „златна виза“ в Индонезия – какво означава това

Индонезия връчи на основния изпълнителен шеф на OpenAI Сам Aлтман първата си „ златна виза “ седмица след стартирането на схемата за привличане на задгранични вложения в най-голямата стопанска система в Югоизточна Азия.

„ Има няколко категории златни визи, с изключение на тези, учредени на инвестиции/капиталови инвестиции, една от които е златната виза, която се дава на персони, които имат интернационална известност и могат да обезпечат изгоди за Индонезия. С тази златна виза се надяваме, че господин Алтман може да способства за развиването и потреблението на изкуствения разсъдък в Индонезия. “

заяви в изказване Силми Карим, общоприет шеф на имиграционната работа на Индонезия

„ Златната виза “ на Алтман е за интервал от 10 години. Като собственик на „ златна виза “ американският бизнесмен ще може да се възползва от предпочитана инспекция на летищата в големия архипелаг на страната, както и от по-дълъг интервал на престой и елементарно влизане и излизане от страната.

Алтман, който е съосновател на OpenAI (компанията зад чатбота с изкуствен интелект ChatGPT) дружно с Илън Мъск беше в Индонезия при започване на годината като част от обиколка, която го води в няколко огромни града в Азия, в това число Пекин, Токио, Сеул и Сингапур.

ChatGPT е чатбот с изкуствен интелект, който стана известен поради способността си да генерира сходни на човешките отговори на подканите на потребителите. Само два месеца след стартирането си той доближи 100 милиона консуматори и стана най-бързо разрастващата се услуга в историята.

Алтман и други софтуерни водачи неотдавна предизвестиха в отворено писмо, че ИИ съставлява риск за изгубването на хората, еднакъв на този от нуклеарната война и подчертаха, че намаляването на рисковете, свързани с технологията би трябвало да бъде световен приоритет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР