Индонезия ще разреши да бъде възобновен още от идната седмица

...
Индонезия ще разреши да бъде възобновен още от идната седмица
Коментари Харесай

Индонезия разреши износът на палмово масло да бъде възобновен от 23 май

Индонезия ще позволи да бъде обновен още от идната седмица износът на палмово масло и първични материали за производството му, разгласи президентът Джоко Видодо, представен от Франс прес и ТАСС. Индонезия е най-големият международен производител на този артикул.

Въведената на 28 април възбрана за експорт на палмово масло поради двойното му повишаване в страната дестабилизира международния пазар на растително олио, чиито цени доближиха най-високата си стойност след войната в Украйна.

Президентът означи, че би трябвало да се вземат поради 17-те милиона работещи в бранша на палмовото масло. Той обаче акцентира, че държавното управление ще следи обстановката, с цел да се увери, че цените са налични.

Джакарта възнамеряваше да възобнови износа, откакто цената на едро на готварското олио спадне до 14 000 рупии (97 евроцента) по отношение на 20 000 рупии за литър преди възбраната.

Цените се намалиха, само че не толкоз, колкото се очакваше, и доближиха 17 200 - 17 600 рупии за литър сега, призна президентът.

270-милионната страна страда от проблеми с предлагането и задържането на артикули по складовете, защото производителите избират да продават продуктите си в чужбина, с цел да се възползват от покачването на цените. Индонезия обезпечава към 60 % от международното произвеждане на палмово масло, една трета от което се употребява на вътрешния пазар.

Миналата година страната е изнесла 34,2 милиона тона олио за хранителни потребности, само че и необятна гама козметични и хранителни артикули на основата на палмовото масло. Най-големите ѝ клиенти са Индия, Китай, Европейски Съюз и Пакистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР