Индонезия се отказва за момента от внасяне на промени в

...
Индонезия се отказва за момента от внасяне на промени в
Коментари Харесай

Индонезия засега няма да наказва със затвор извънбрачния и хомосексуалния секс

Индонезия се отхвърля за момента от внасяне на промени в наказателния кодекс, които предвиждаха присъди от 6 месеца до една година затвор и санкции за извънбрачни полови връзки или за хомосексуален секс, предадоха международните организации.

Следващата седмица депутатите трябваше да разискват и гласоподават серия от фрапантни промени на наказателния кодекс, които породиха митинги и демонстрации на студенти. В последна сметка президентът Джоко Видодо изиска в петък разглеждането на измененията да бъде отсрочено за идната парламентарна сесия. Той сподели, че се е вслушал във възраженията на редица групи и е решил да провежда по-широки полемики по някои точки от плануваните промени, преди те да бъдат дискутирани и гласувани в Народното събрание, предава Българска телеграфна агенция.

Промените в наказателния кодекс предвиждаха също да се разгласи за нелегално предлагането на контрацептивни средства на малолетни.

Промените предвиждаха и по-широко приложение на противоречивия закон за богохулството и възбрана на обидите против президента и вицепрезидента.

Наказателният кодекс в Индонезия датира от холандската колониална ера. Промените му се разискват от десетилетия. Миналата година вотът по тях беше отсрочен за актуалната година.

Правозащитници и жители разкритикуваха остро напъните на консервативните мюсюлмански групи за стягане на наказателния кодекс по въпроса за половите връзки. Петиция против измененията в тази тенденция събра половин милион подписа. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР