Индонезия се опитва да привлече повече от т. нар. дигитални

...
Индонезия се опитва да привлече повече от т. нар. дигитални
Коментари Харесай

Индонезия се стреми да привлече повече дигитални номади на своя територия

Индонезия се пробва да притегли повече от така наречен " цифрови номади " на своя територия, като предлага по-гъвкави схеми за издаването на визи, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция, базирайки се на министъра на туризма на страната.

През последните години към някои азиатски ваканционни дестинации се следи приток на цифрови номади или дълготрайни гости от чужбина, които комбинират отдих с отдалечена работа.

Министърът на туризма Сандиага Уно написа в Инстаграм, че цифровите номади към този момент могат да посещават Индонезия и да работят там до шест месеца, като употребяват социално-културна виза. " Все повече съм уверен, че броят на задграничните туристи, които биха желали да останат в Индонезия ще се усилва, и това автоматизирано ще окаже въздействие върху икономическото обновяване ", написа той.

Въпросната визова категория преди не позволяваше да се работи на територията на страната, а Индонезия занапред ще реши по какъв начин би могла да таксува с налог цифровите номади. Въпреки това проектът беше признат позитивно от борда по туризъм в Бали.

" Предлагам държавното управление да сформира ясни правила за това. Например, пътуващите би трябвало да заплащат избрана сума налог на индонезийското държавно управление, в случай че работят от Бали “, сподели ръководителят на борда Ида Багус Агунг Партха Адняна.

Имиграционният отдел на Индонезия отхвърли да разяснява този въпрос пред Ройтерс.

Очаква се чужденците, идващи в Бали, да доближат 6 милиона преди 2025 година, споделиха от туристическата асоциация, до момента в който островът е в развой на възобновяване от коронавирус последствията.

Данни от министерството на туризма демонстрират, че повече от 3000 цифрови номади са пристигнали в Индонезия от януари до август тази година. Посетителите са най-вече от Русия, Англия и Германия, като болшинството от тях остава в Бали. Президентът Джоко Видодо неотдавна укори имиграционните чиновници за компликациите, пред които са изправени чужденците при приемане на визи, в това число вложители и туристи.

Други страни в района също се стремят да употребяват опциите за отдалечена работа. Филипините оферират " работни " пакети в курорта Боракай, до момента в който Малайзия вкара разпореждания тази седмица, с цел да разреши на отговарящите на изискванията цифрови номади номади да останат в страната за 1 година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР