Индонезия отправи автомобили до вулканичните планини, за да провери дали

...
Индонезия отправи автомобили до вулканичните планини, за да провери дали
Коментари Харесай

Палмово масло в качеството на автомобилно гориво ще тестват в Индонезия

Индонезия насочи коли до вулканичните планини, с цел да ревизира дали колите ще могат да работят дейно на дизелово гориво, смесено с 40% палмово масло, оповестява порталът TEMPO.CO.

По данни на портала, шест минивана Toyota Innova, заредени с 40% биодизел на основата на палмово масло, през идващите седмици ще се движат из индонезийския остров Ява.

Днес те опътуваха към вулканично деен регион в централната част на Ява, с цел да ревизират ще може ли " тропическият нефт " да се приспособява към по-големите надморски височини.

" Работата е там, че палмовото масло има наклонността да се втвърдява при ниски температури ", изяснява представител на плана пред портала TEMPO.CO.

В случай на триумф, този ход ще пренасочи повече палмово масло към производството на биогорива и ще понижи предлагането му за експорт. Това може да докара до повишение на международните цени на продукта.

По-рано тази година фючърсите на палмовото масло скочиха до рекордни равнища, когато Индонезия забрани износа, с цел да ограничи вътрешната инфлация....

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР