Индонезия отмени забраната за самолета Boeing 737 Max повече от

...
Индонезия отмени забраната за самолета Boeing 737 Max повече от
Коментари Харесай

Индонезия отмени забраната за полети с Boeing 737 Max

Индонезия анулира възбраната за самолета Boeing 737 Max повече от три години след злополуката на Lion Air, при която починаха всичките 189 души на борда, съобщи „ Би Би Си “.

Американският производител на самолети се сблъска с световно заземяване на най-продавания си модел след смъртоносна злополука през март 2019 година с присъединяване на 737 Max на Ethiopian Airlines.

Министерството на превоза на Индонезия съобщи, че премахването на възбраната влиза в действие неотложно и следва инспекциите на регулаторите за промени, направени в системите на самолета. Решението идва месеци след връщането на 737 Max в употреба в Съединени американски щати и в Европа. Над 180 страни към този момент позволяват използването на модела, в това число Австралия, Индия, Малайзия и Япония.

В понеделник от Ethiopian Airlines също оповестиха, че не престават полетите с летателния уред от месец февруари следващата година.

Индонезийските управляващи показаха още, че самолетните компании би трябвало да следват директивите за летателна валидност и да ревизират самолетите си, преди да могат да употребяват 737 Max още веднъж, добавяйки, че държавни чиновници също ще инспектират самолетите.

Националният транспортьор на Индонезия, Garuda, към този момент разгласи, че няма желание да вкарва още веднъж самолета във флота, защото се концентрира върху преструктуриране на дълга си.

На 29 октомври 2018 година полет 610 на Lion Air се разруши в Яванско море 13 минути след политане от интернационалното летище в Джакарта. Всички на борда починаха.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР