Индонезия и Малайзия, най-големите производители на палмово масло в света,

...
Индонезия и Малайзия, най-големите производители на палмово масло в света,
Коментари Харесай

Индонезия и Малайзия ще се борят срещу дискриминацията“ на палмовото масло

Индонезия и Малайзия, най-големите производители на палмово масло в света, са се договорили да работят дружно в битката си против „ дискриминирането “ на този артикул. Това е декларирал индонезийският президент Джоко Видодо, откакто през днешния ден се срещна с премиера на Малайзия Ануар Ибрахим, заяви Ройтерс.

Срещата сред Видодо и Ибрахим се организира в столицата на Индонезия - Джакарта, и представляваше първото задгранично пътешестване за малайзийския министър председател, откогато бе определен на поста през ноември.

Видодо сподели още, че двете страни „ ще се борят с дискриминирането против палмовото масло “, както и „ ще засилят съдействието си посредством Съвета на страните производителки на палмово масло “, с цел да отговорят на терзанията си.

Европейският съюз възнамерява до 2030 година последователно да прекрати потреблението на горива, основани на палмовото масло, поради хипотетична им връзка с обезлесяването.

По време на двустранната си среща двамата водачи са подписали осем меморандума за съгласие, обхващащи корабоплаването, финансирането на износа и вноса, зелената сила, и развиването на бранша за произвеждане на акумулатори. Те са изразили вяра, че това ще задълбочи трансграничната търговия и вложенията сред страните им.

На срещата е било разисквано и развиването на плануваната нова столица на Индонезия, която ще се споделя Нусантара. Премиерът Ибрахим е предал 11 писма за капиталов интерес от малайзийски компании, обвързван с новия град, ситуиран в индонезийската част на остров Борнео, който е поделен сред Индонезия, Малайзия и дребният султанат Бруней.

Новата столица може да даде подтик на районното развиване, сподели Ибрахим. Малайзийските щати Сабах и Саравак се намират на остров Борнео.

„ Надяваме се развиването на столицата да донесе по-големи изгоди за по-широкия район, в това число Сабах и Саравак “, добави той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР