Индонезия, една от най-големите демокрации в света и най-голямата предимно

...
Индонезия, една от най-големите демокрации в света и най-голямата предимно
Коментари Харесай

Резултатите от изборите в Индонезия през 2024 г. показват, че Прабово Субианто води напред, така че кой е бившият командир на армията?

Индонезия, една от най-големите демокрации в света и най-голямата най-вече мюсюлманска страна, е на път да получи нов водач. Това е млада, витална народна власт — половината от 205-те милиона регистрирани гласоподаватели в нацията са под 40 години. След затварянето на изборните секции в понеделник стартира голяма работа по броене на бюлетините на хилядите острови, съставляващи индонезийския архипелаг.

< h2> Кой е любимец Прабово Субианто?

Настоящият министър на защитата на Индонезия, Прабово Субианто, водеше в анкетите преди вота и имаше безапелационна преднина в неофициалните резултати в понеделник. След броене на към 70% от бюлетините 72-годишният някогашен армейски военачалник наподобява е събрал към 58% от гласовете. Ако задържи тази преднина и получи повече от 50% в окончателния резултат, той ще избегне балотаж с безапелационна победа.

Богат някогашен боен с близки връзки с актуалното държавно управление, това е Субианто трета кандидатура за президентския пост.

Той е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР