Индонезиец, задължен да плати заради развод еквивалента на 10 000

...
Индонезиец, задължен да плати заради развод еквивалента на 10 000
Коментари Харесай

Индонезиец плати 10 000 евро на бившата си съпруга в монети

Индонезиец, длъжен да заплати поради бракоразвод еквивалента на 10 000 евро на някогашната си брачна половинка, й ги даде в монети, събрани в 13 платнени торби с общо тегло от 890 кг, заяви Агенция Франс Прес.
Дви Сусиларто дошъл в съда в централната част на о-в Ява с камионетка, на която били натоварени парите. С помощта на ръчна количка и двама другари той ги доставил в правосъдната зала.
Бившата брачна половинка на Дви Сусиларто го съдела за обезщетение, в това число и прехрана, след 9-годишната им разлъка. Те имат две деца. Сусиларто бил наказан на първа инстанция да заплати 43 милиона рупии (2590 евро), само че някогашната му жена Хеми Сетьовати обжалвала и постигнала обезщетение от 178 милиона рупии (10 730 евро).
Недоволен от решението, Сусиларто решил да й даде 153 милиона рупии (9220 евро) в монети по 1000 рупии (0,06 евроцента), а останалата част в банкноти.
В правосъдната зала Сусиларто едвам не се сбил с юриста на някогашната си брачна половинка, който отказал да бъдат броени монетите и го обвинил, че умишлено унижава клиентката му.
Хеми Сетьовати въпреки всичко приела парите, само че споделила, че това е унизително и някогашният й брачен партньор се отнася с нея като с беднячка.
Сусиларто е служител и получава дребна заплата. Той обяснил, че по-голямата част от сумата са му дали родственици и другари. Адвокатът му декларирал, че е сюрпризиран от метода на заплащане, само че клиентът му по този начин бил получил парите от околните си.
Председателят на съда е наредил на негови чиновници да преброят монетите, само че това съгласно него ще отнеме цяла седмица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР