Индийското правителство обмисля да направи USB-C порта стандартен порт за

...
Индийското правителство обмисля да направи USB-C порта стандартен порт за
Коментари Харесай

Apple предупреждава Индия за правилата относно USB-C за iPhone, подобни на тези в ЕС, и заявява, че този ход ще удари местните производствени обекти

Индийското държавно управление обмисля да направи USB-C врата общоприет порт за зареждане на телефоните и персоналните устройства, сходно на Европейски Съюз. Apple обаче лобира пред държавното управление да не ползва такава политика, като твърди, че това ще попречи на задачите им за локалното произвеждане.

Apple предизвести Индия по отношение на приемането на правила за USB-C за iPhone, сходни на тези в Европейски Съюз, и съобщи, че този ход ще засегне локалните индустриални цели.

Индийското държавно управление обмисля да трансформира USB-C портовете в общоприет порт за зареждане на смарт телефоните и другите мобилни устройства, сходно на Европейски Съюз. Apple обаче оказва мощна лобистка поддръжка на държавното управление за да не вкарва сходна политика, заявявайки, че това ще попречи на задачите им за локалното произвеждане.

Провеждат се полемики с производителите и проектът е това условие да бъде въведено в Индия до месец юни 2025 година, шест месеца след крайния период в Европейски Съюз. Докато други производители, в това число Samsung, се съгласиха да се съобразят с проекта на Индия, Apple се опълчва на този ход.

Apple от дълго време разполага със личния си Lightning конектор на своите iPhone-и. Европейски Съюз пресметна, че стандартизираното решение за зареждане може да спести на потребителите към 271 млн. $ (приблизително 2 259 млн. рупии), а Индия твърди, че смяната ще понижи електронните боклуци и ще бъде от изгода за потребителите.

Apple предизвести, че в случай че това не бъде направено, компанията ще попречи на осъществяването на индустриалните цели, избрани в границите на индийската скица за стимулиране на производството (PLI) – значима самодейност на министър-председателя Нарендра Моди.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР