Индийският вариант на новия коронавирус е открит в 44 страни

...
Индийският вариант на новия коронавирус е открит в 44 страни
Коментари Харесай

Индийският вариант на новия коронавирус е открит в 44 страни

Индийският вид на новия ковид е открит в 44 страни по света, заяви през днешния ден Световната здравна организация, представена от Франс прес.

Вариантът В.1.617, който се е появил за пръв път в Индия през октомври, е засечен в секвенции от базата данни GISAID от 44 страни във всичките шест зони по категоризацията на СЗО, заяви организацията. Отделно са получени уведомления за разкриване на този вид в още пет страни.

Извън Индия най-вече инфектирани с този вид има във Англия.

Този нов вид е една от аргументите, въпреки и не единствената, за сегашната детонация на пандемията в Индия, която сега е най-сериозното огнище на пандемията в света. Той беше систематизиран като " обезпокоителен " от СЗО тази седмица и в това отношение се причислява към другите три разновидността - английския, бразилския и южноафриканския, считани за по-опасни от първичната версия на новия ковид, тъй като или са по-заразни, или по-смъртоносни, или по-устойчиви на някои ваксини. Индийският вид е включен в този лист, тъй като е по-заразен.

Индия мина прага на 250 000 смъртни случая от новия ковид. По данни на здравното ѝ министерство през последните 24 часа в страната с население 1,3 милиард души е имало 4205 смъртни случая, с което общият брой на умрелите става 254 197. Новозаразените са близо 350 000, с което общият им брой става 23,3 милиона.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР