Индийският вариант на коронавируса вече е в България. Случаят е

...
Индийският вариант на коронавируса вече е в България. Случаят е
Коментари Харесай

По-опасен ли е индийският вариант на COVID-19, какво трябва да знаем за него?

Индийският вид на ковид а към този момент е в България. Случаят е от месец май, само че беше оповестен през вчерашния ден.

Това накара здравният министър доктор Кацаров да изиска пояснение от Националния център по заразни и паразитни заболявания, имало ли е закъснение. Какъв е отговорът и какво в действителност съставлява този нов вид?

„ Този вид има една разновидност, която усъвършенства свързването на Spike протеина към клетъчния рецептор. Това го прави и по-заразен. Това значи, че той се популяризира по-бързо измежду популацията. Проучвания сочат, че той е 200% по-заразен от истинския вид на вируса от Ухан ”, изясни доцент Ивайло Алексиев от НЦЗПБ.

„ Делта ” разновидността е евентуално най-заразният до този миг, прибавя експертът.

„ Няма данни за по-тежко протичане на заболяването. Към момента се прави изследване на място, с цел да се открият контактните на инфектираното в България лице. Трябва да проверим дали в този регион не циркулира този вид. Масовата имунизация е единствения метод да го ограничим ”, съобщи доцент Алексиев.

От прилежащите страни – Румъния е с най-голямо разпространяване на този вид. Там са открити и „ африканският ” и „ бразилският ” вариант на вируса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР