Индийският вариант Делта на COVID-19 вече е доказан и у

...
Индийският вариант Делта на COVID-19 вече е доказан и у
Коментари Харесай

Доказаха индийския вариант на COVID-19 и у нас |

Индийският вид " Делта " на COVID-19 към този момент е потвърден и у нас. Проба на краткотрайно пребиваващ в страната пациент от УМБАЛ " Д-р Георги Странски " е била изпратена за секвениране в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ), където е открито, че става дума за „ вид на безпокойствие “ B.1.617.2 (делта).

Пациентът е мъж във възрастовата група 20-30 години от Плевен. Изследван е в незабавното поделение на УМБАЛ " Д-р Георги Странски " – Плевен с оплаквания от болки в гърдите, нараснала температура и кашлица. Диагностициран е с COVID-19 и е оставен за домашно лекуване, без нужда от хоспитализация. Не е декларирал пътешестване в чужбина.

През месеците април и май от област Плевен са секвенирани общо 34 проби, в които не е открит различен случай на B.1.617.2 (делта).

НЦЗПБ продължава да следи разпространяването на SARS-CoV-2 в страната с акцент за търсене на разновидности с ускорено разпространяване, изменена вирулентност и имуногенност, които са с нараснало значение за публичното здраве.

Министерството на здравеопазването приканва жителите да се имунизират против COVID-19, тъй като имунизациите са единственото средство за предотвратяване от разновидностите на ковид. Колкото повече са имунизираните хора, толкоз по-малка е вероятността за последваща вълна в страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР