Индийският технологичен институт в Мадрас, намиращ се в Южната част

...
Индийският технологичен институт в Мадрас, намиращ се в Южната част
Коментари Харесай

5-тата икономика в света започва производство на 155-милиметрови умни снаряди - за първи път

Индийският софтуерен институт в Мадрас, намиращ се в Южната част на страната, е подписал съглашение с индийското държавно оръжейно дружество Munitions India Limited за създаване на първите за Индия 155-милиметрови управляеми муниции, оповестява The Times of India. Икономиката на към този момент най-многобройната по население страна, е четвърта в света.

По думите на участници в разрабатката, новите муниции ще съдържат система за ориентиране, навигация и ръководство, както и технология за изолираност на ролките, предпазител, корпус на снаряда и бойна глава.
 В Индия стартира производството на автомат
В Индия стартира производството на автомат " Калашников "

Стрелковото оръжие ще може да се изнася и в трети страни

" Умният " снаряд ще бъде екипиран със комплицирани технологии, дребна електроника, сензори и механична структура ", разяснява представител на Технологичния институт.

Предложеният " интелигентен " снаряд ще употребява за ориентиране индийската навигационна сателитна система. " Това значи самостоятелност от сателитните системи на непознати държавни управления ", показват разработчиците.

Предвижда се снарядите да се изстрелват от артилерийски оръдия 39-и и 45-и диаметър, без да са нужни промени в оръдейната система. Максималната отдалеченост на полета ще бъде 38 км, а минималната - 8 км. Предпазителят ще работи в три режима, с опция за избор на височина на гърмежа, точкова или забавена експлозия.
 Вторият в света производител на захар Индия може да се наложи да я внася
Вторият в света производител на захар може да се наложи да я внася

Страната е и вторият по величина експортьор и може да въздейства на цените на стоката
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР