Индийският щам е на нашите граници, пуснем ли го вътре

...
Индийският щам е на нашите граници, пуснем ли го вътре
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Индийският щам е на границата, пуснем ли го спокойствието ще свърши

Индийският вариант е на нашите граници, пуснем ли го вътре - спокойствието ще свърши, тъй като щитът ни е още 40%, т.е. има 60% от хората, които са податливи, а то е задоволително да се вдигне още една вълна, съобщи по проф. Николай Витанов, математикът на Националния действен щаб.

" Третата вълна отмина, то се вижда. Излизаме от зоната на турболентността и влизаме в зоната на хаоса, където нещата са по-контролируеми ", очерта моментната картина проф. Витанов.

Прогнозите са положителни, удобният сюжет тази година, за разлика от предходната, не беше дестабилизиран по празниците, т.е. ние си бяхме на 1200 преди празниците, паднахме на 1000, в този момент падаме на 500, посока 300 и 100, в случай че внимаваме, счита математикът.

Не би трябвало доста да се уповаваме на сезонния резултат, тъй като гледаме какво става в Индия, където температурите са високи.

 Снимка: Скрийншот от Българска национална телевизия

Проф. Витанов разяснява и работата на Националния действен щаб:

" Когато бяхме при министър-председателя, той ми сподели веднъж седмично да отивам на брифинги и аз безмълвно не изпълних това нещо, тъй като знаех, че сега, в който се появя там, ще почнат едни такива работи... Трябва да знаете, че в тези 14 месеца аз седях в окопа , а в гърба ми се стреляше от тези, които трябваше да вардя. Имаше някои мои сътрудници, които се опитваха да изместят Витанов, вървят приказват, беседват. Да, но Витанов всеки ден си дава прогнозите, началниците гледат и по този начин - ето ме тук! Сега ме упрекват, че съм ги изоставил в сложен миг тъкмо тези, които ми стреляха в гърба. Аз излизам от окопа, влизайте вие, изкарайте 14 месеца с такава акуратност, отблъснете 2-3 талази и тогава ще приказвам с вас. "

Никога не съм се борил за популярност, вашите хора добре знаят по какъв начин се взима изявление от мен - не е доста елементарно, безапелационен е математикът.

Славата за мен в никакъв случай не е била самоцел, не съм желал да върша политическа кариера, да ставам народен представител, макар че ми предлагаха. Рано ми е да ставам народен представител, това е мръсна работа съгласно мен. Мястото ми в Националния действен щаб е свободно, който желае да го заема, акцентира математикът.

Има си ново държавно управление, нов министър-председател, той би трябвало да провежда ръководството на рецесията, по принцип водещо в ръководството на рецесията е здравното министерство. Аз в никакъв случай не съм давал препоръки на политици. На хората ще кажа, че каналът във Facebook ще остане отворен и те ще получават информация от там. В момента щитът против болестта пораства и в случай че вървим по този начин, след 60 и няколко дни ще стигнем 70% обсег на щита от построилите имунитет, изясни проф. Витанов.

Той обаче предизвести:

" Този имунитет не е безконечен и в случай че ние плеснем с ръце и се прегърнем, той ще стартира да понижава заради обстоятелството, че антителата си отпътуват т.е. от 70, той ще стане 60-50-40% и още веднъж може да се получи някаква последваща вълна наесен, в случай че не внимаваме. В момента ние много сме лимитирали вируса, в случай че внимаваме, лятото ще е умерено, счита математикът.

Според проф. Витанов, към 1 милион и 600-700 хиляди са тези, които са се срещнали с вируса у нас. Вирусът мутира като отслабва, само че става по-прилепчив.

" Аз съм уверен, че фармацевтичната промишленост ще измисли и медикаменти. Така че, удобният сюжет е, че този вирус ще продължи да съществува, само че без да основава толкоз огромни проблеми. Ще пристигна време и то няма да е надалеч, когато смъртността ще падне на под 10 случая дневно ", предвижда проф. Витанов.

Оценката му е, че сме се справили като общество с рецесията. " Забележете, че при нас ограниченията постоянно работеха ", акцентира проф. Витанов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР