Индийският производител на ваксини Serum Institute of India (SII) съобщи,

...
Индийският производител на ваксини Serum Institute of India (SII) съобщи,
Коментари Харесай

Защо в Индия унищожиха 100 милиона дози COVID ваксини


Индийският производител на ваксини Serum Institute of India (SII) заяви, че е трябвало да изхвърли 100 милиона дози от своята COVID ваксина след приключване на периода им на валидност, написа Би Би Си.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 32292
Фирмата е спряла производството на Covishield (б.р. една от комерсиалните наименования на имунизацията на AstraZeneca) през декември предходната година заради слабото търсене, съобщи основният изпълнителен шеф Адар Пунавалла.

SII, най-големият производител на ваксини в света, произвеждаше локалната версия на имунизацията Vaxzevria на AstraZeneca.

На Covishield се падат над 90 % от дозите, сложени в Индия.

В Индия са приложени над два милиарда дози Коронавирус ваксини. По данни на федералното министерство на опазването на здравето повече от 70% от индийското население си е сложило най-малко две дози.

През януари 2022 година Индия стартира слага бустери на здравните служащи и на работещите на първа линия, както и на хората над 60 години със съпътстващи болести. По-късно тя е разширена до всички възрастни.

През юли безвъзмездни бустерни дози бяха предоставени на всички възрастни в продължение на 75 дни по случай 75-годишнината от независимостта на Индия.

Срокът на валидност на складираните от SII Коронавирус ваксини е изминал през септември.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР