Индийският космически модул "Викрам" изчезна. Това съобщи на сайта си

...
Индийският космически модул "Викрам" изчезна. Това съобщи на сайта си
Коментари Харесай

Шок: Някой открадна от Луната разбил се космически апарат СНИМКА

Индийският галактически модул "Викрам " изчезна. Това заяви на уеб страницата си американската галактическа организация НАСА.

Агенцията популяризира фотоси от повърхността на Луната в региона на хипотетичното твърдо кацане на галактическия уред. На тях следи от апарата няма.

Изображенията са направени от автоматизираната станция Lunar Reconnaissance Orbiter, до момента в който тя е прелитала над сектора от Луната сред кратерите Манцини С и Симпелий N.

Те са ситуирани покрай южния полюс на спътника на Земята. Именно там, както се счита, неуместно се прилуни "Викрам ". Камерата е снимала близо 150 метра от територията.
 Фото NASA

От НАСА са на мнение, че апаратът не е бил открит, тъй като фотосите са били правени по време на здрач и той се крие в някоя сянка.

Отбелязва се, че орбиталната станция още веднъж ще посети същото място през октомври и ще направи втори опит да открие апарата.

Според експертите, тогава възможностите ще са по-големи, тъй като тази част на Луната ще бъде по-осветена.

Индийският модул изчезна на 7 септември 2019 година. Малко по-късно стана ясно, че той е направил твърдо кацане.
Индийската галактическа организация съобщи, че е намерила мястото на повредата и то е покрай точката, където апаратът трябваше наред да се приземи. По думите на индийските управляващи, апаратът не се е разпаднал на части, вместо това, той лежи на Луната в наклонено състояние.

"Викрам " бе изпратен на Луната, с цел да търси следи от вода.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР