Индийският град Ню Делхи ще ограничи използването на превозни средства

...
Индийският град Ню Делхи ще ограничи използването на превозни средства
Коментари Харесай

Ню Делхи ограничава превозните средства заради замърсяването на въздуха

Индийският град Ню Делхи ще ограничи потреблението на транспортни средства за една седмица сред 13 и 20 ноември, с цел да понижи замърсяването на въздуха. Това разгласи министърът на околната среда на локалното държавно управление през днешния ден. Причината е, че качеството на въздуха в града към момента не се е подобрило задоволително по отношение на предходната седмица и остава в категорията " тежко ", написа.

Правилото ще разреши на транспортни средства с нечетни регистрационни номера да се движат на нечетни дати и по сходен метод транспортни средства с четни регистрационни номера ще бъдат допускани на пътя през останалите дни.

Ню Делхи постоянно се подрежда измежду най-замърсените градове в света всяка година преди началото на зимния сезон през ноември, когато слабите ветрове и ниските температури водят до утайване на замърсители.

Днес качеството на въздуха беше " тежко " за трети следващ ден в града, съгласно федералния орган за надзор на замърсяването. Това принуди градското ръководство да удължи затварянето на началните учебни заведения до 10 ноември.

" Има възможност замърсяването на въздуха да се увеличи след `Дивали` ", допусна Гопал Рай, министър на околната среда на Делхи. Става дума за индуистки фестивал на 12 ноември, по време на който постоянно се палят петарди (пиратки), като това утежнява замърсяването на въздуха.

Мач от Световната купа по крикет сред Шри Ланка и Бангладеш обаче се организира в града през днешния ден, като уредниците инсталираха пречистватели на въздуха в съблекалните на играчите и използваха пръскачки за вода, с цел да понижат замърсителите във въздуха.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР