Индийският бизнесмен Прамод Митал, по-малкият брат на стоманения магнат Лакшми

...
Индийският бизнесмен Прамод Митал, по-малкият брат на стоманения магнат Лакшми
Коментари Харесай

Арестуваха бивш собственик на Кремиковци и ЦСКА в Босна - заради измама

Индийският предприемач Прамод Митал, по-малкият брат на стоманения магнат Лакшми Митал, е задържан в Босна по обвинявания в машинация и " корист с власт ", съобщи Агенция Франс Прес.
Случаят е обвързван със цех за коксуване в североизточния град Лукавац, който Прамод Митал е управлявал дружно със съучастник от 2003 година. Той има 1 000 чиновници, прецизира БГНЕС.
" Полицията, която е работила по прокурорска заповед, арестува ръководителя на надзорния съвет на ГИКИЛ, Прамод Митал ", съобщи прокурор Казим Серхатлич пред кореспонденти.
ГИКИЛ е учреден през 2003 година, а коуправител му е Global Steel Holdings на Прамод Митал.
Други двама чиновници на компанията - генералния управител Парамеш Бхаттачария и различен член на надзорния съвет - също са задържани. Те са обвинени в " проведена престъпност, по-специално корист с власт и стопански закононарушения ", сподели прокурорът.
Ако бъдат приети за отговорни, обвинените могат да получат присъди до 45 години.
Издадена е заповед за арест и на четвърти човек, " който се счита за член на въпросната проведена незаконна група с Прамод Митал на върха ". Заподозрените ще се явят пред съда в сряда.
Според уеб страницата Zurnal.info, се допуска, че обвинените са присвоили " най-малко 5 милиона марки " (2,5 милиона евро, 2,8 милиона долара). Лакшми Митал, основен изпълнителен шеф на международния железен колос ArcelorMittal, избавя парите, заграбени от брат му Прамод в Индия.
Прамод Митал има няколко компании на Балканите. Global Steel Holding е най-големият производител на стомана в света.
На 15 август 2005 година Прамод Митал, дружно с брат си, Винод Митал, получават и 71% от " Кремиковци АД ". Прамод има фабрики в Босна и Херцеговина, Индия, Либия, Нигерия и Филипините. Добива кокс, минерали и метали, прави действия в инфраструктурата и енергетиката. На 4 декември, 2006 година Прамод Митал стана мажоритарен притежател на ПФК ЦСКА, купувайки го от Васил Божков, само че сега не има акции в клуба.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР