Индийският Бил Гейтс“ е разказвал няколко пъти за преживелиците си

...
Индийският Бил Гейтс“ е разказвал няколко пъти за преживелиците си
Коментари Харесай

Тъстът милиардер на новия британски премиер търкал наровете в български арест

Индийският „ Бил Гейтс “ е разказвал няколко пъти за преживелиците си в Родината ни, включително и пред Военновъздушни сили, а през януари 2020 година показа историята с участниците в софтуерен фестивал в Мумбай.

По това време Нараяна Мурти живеел в апартамент с една спалня в 7-ми регион на Париж, а френската столица била под въздействието на левицата, социализма и либерализма. Индиецът решил да се запознае с марксизма от близко, а и да опознае континента на автостоп. Купил си спален чувал, хубава раница, яке срещу вятър и топли облекла, нямало още и кредитни карти, тръгнал с пътнически чекове и събраните 25 визи за страните, които желал да посети. Напуснал работа и през идващите 11 месеца пътувал от Париж до Кабул, минавайки през Италия, Австрия, Германия, Чехословакия, Полша, Съюз на съветските социалистически републики, Унгария, Румъния, Йордания, Иран, Ирак, Израел, Гърция, Турция, Афганистан и България. Случката от 1974 година почнала на гарата в Ниш.

В изявление за CN Traveller Мурти описа: „ Определящ миг от живота ми пристигна от непредвиден случай, който се случи в тогавашна Югославия. В Ниш един общителен човек ме остави на гарата в 21:30 ч., откъдето на идващия ден трябваше да взема трен за София. В ресторанта на гарата отхвърлиха да ми дадат храна, защото нямах югославска валута. На идващия ден беше неделя и всички банки бяха затворени. Легнах на гарата, с цел да спестявам силата си, и се качих на София Експрес в 20 часа. “

Във влака индиецът се заговаря за живота в България с едно момиче, само че това ядосва спътника й и взема решение ориста на Мурти.

„ Срещу мен седяха момче и момиче. Владеех добре британски, френски и съветски и се пробвах да завържа диалог. Докато момчето не отговори, момичето знаеше френски и беше благо и отзивчиво. Разговаряхме, когато момчето се приближи до няколко служители на реда, които стояха наоколо, и им сподели нещо. Следващото нещо, което разбрах, беше, че чантата ми е претърсена. Бях измъкнат от влака и хвърлен в стая с размери 2,50 на 2,50 метра, а паспортът ми беше иззет. Стаята
имаше единствено тоалетна в ъгъла
подът беше корав и леден. Нямаше легло, стол или маса “, спомня си той.

Вероятната причина за милиционерската интервенция били въпросите, които задавал за живота в България чужденецът. Както загатва през Военновъздушни сили, приели, че злослови за прелестната българска страна.

През 72-те часа в пандиза Мурти даже не е бил хранен. „ Мислех, че ще отворят вратата сутринта и ще ми донесат закуска, защото бях държавен посетител, само че нищо не се случи. Изгубих всякаква вяра да хапвам нещо “, сподели той.
 Тъстът милиардер на новия английски министър председател търкал наровете в български арест
Нараяна Мурти със брачната половинка си Судха, щерка си Акшата и шурей си Риши Сунак. Сн.: wikibio.in

На четвъртата заран полицията го води на перона и го бута в купето на пазача на заминаващ товарен трен. По това време той не е ял или пил нищо пет следващи дни.

„ След към 120 часа без вода и храна, вратите се отвориха. Бях извлечен и затворен в купето на пазача на товарен трен. Бях изгубил способността си да мисля “, прибавя той.

Мурти си спомня, че пазачите му споделили: „ Виж, ти си от другарска страна, наречена Индия, тъй че ние те пускаме, само че ще ти дадем паспорта, когато стигнеш до Истанбул. “

Индиецът твърди, че точно този епизод от живота му го е предиздвикал да се трансформира от „ комплициран левичар в
съдбоносен съчувствен капиталист “
защото го е предиздвикал да се чуди, че в случай че една страна се отнася с приятелите си по този начин, той в никакъв случай не би желал да бъде част от комунистическа страна. Инцидентът го кара да осъзнае, че една страна може да просперира единствено посредством основаването на работни места, които могат да бъдат основани от бизнесмени.

 Тъстът милиардер на новия английски министър председател търкал наровете в български арест

След този случай магистърът от Индийския софтуерен институт в Канпур се потопил в предприемачеството, като първият му опит бил с компанията, наречена Softronics в Пуна, която закрил много бързо, защото не виждал никакви бъдещи вероятности. През 1981 година дружно с още шест души и с нищожните 10 хиляди рупии, взети назаем от брачната половинка му, през днешния ден известната писателка фантазьор и човеколюбец Судха Мурти, основал Infosys.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР