Индийският антитръстов регулатор наложи поредна глоба на Google - този

...
Индийският антитръстов регулатор наложи поредна глоба на Google - този
Коментари Харесай

Индия глоби Google със 113 млн. долара

Индийският антитръстов регулатор наложи поредна санкция на Гугъл - този път за 113 млн. $, заяви Gizmodo.

Според локалното Комисия за защита на конкуренцията, техногигантът злоупотребява с антиконкурентни практики в магазина си за приложения Гугъл Play. Ако човек желае да пазари в приложение, или да си заплаща за спомагателни функционалности, това може да сатва единствео през системата за таксуване на Гугъл.

Местните регулатори обаче считат, че разработчиците на приложения би трябвало да могат да употребяват и системи за заплащане на трети страни.

Задължителното прилагане на системата на Гугъл съгласно тях е " едностранчиво, случайно и лишено от всевъзможен легален бизнес интерес ". Затова и още преди три месеца регулаторът подреди на техногиганта да спре тази процедура, а в този момент постанова санкция поради игнориране на заповедта от страна на компанията.

Само преди седмица Гугъл бе санкционирана с други 160 млн. $ от Индия поради доминация на пазара с операционната система Android. Все повече регулатори по света не щадят огромните софтуерни компании и вършат всичко допустимо да лимитират антиконкурентните им практики.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР