Индийските власти глобиха Google с 13 милиарда рупии (161 милиона

...
Индийските власти глобиха Google с 13 милиарда рупии (161 милиона
Коментари Харесай

Индия глоби Google със $161 млн. за нечестни практики

Индийските управляващи глобиха Гугъл с 13 милиарда рупии (161 милиона долара). Причината е, че софтуерният колос е употребявал платформата си Android за доминиране на пазара, оповестява БиБиСи.
Регулаторът на конкуренцията в страната упрекна Гугъл, че е сключил " едностранни съглашения " с производителите на смарт телефони, с цел да подсигурява доминирането на своите приложения. Той подреди на Гугъл да престане и да се откаже от сходни практики.
Комисията по конкуренцията на Индия (CCI) съобщи, че Гугъл злоупотребява с лицензирането на своята операционна система Android за набор от смарт телефони, уеб търсения, сърфиране и видео хостинг услуги. В изказването се споделя, че Гугъл влиза в насилствени съглашения с играчи в пространството, с цел да подсигурява, че неговият пакет от приложения като Гугъл Chrome, YouTube, Гугъл Maps и други се употребяват
В изказването се прибавя, че тази процедура задушава конкуренцията и дава на Гугъл непрестанен достъп до потребителски данни и доходоносни рекламни благоприятни условия.
CCI също изиска от Гугъл да не принуждава производителите на устройства да конфигурират авансово нейните приложения и че би трябвало да разреши на производителите и потребителите да конфигурират приложения по собствен избор по време на първичната конфигурация на устройството.
Разследването стартира през 2019 година след недоволства от консуматори на смарт телефони с Android.
Случаят е сходен на този, с който Гугъл се сблъска в Европа, където регулаторите постановиха санкция от 5 милиарда $ на компанията за потребление на нейната операционна система Android, с цел да получи незаслужено преимущество на пазара.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР