Индийските спасители извадиха живи 41 работници, които бяха блокирани в

...
Индийските спасители извадиха живи 41 работници, които бяха блокирани в
Коментари Харесай

Чудо! Над 40 индийци бяха извадени живи след 17 дни в срутен тунел

Индийските спасители извадиха живи 41 служащи, които бяха блокирани в срутил се тунел в Хималаите. Те престояха в тунела 17 дни, като получаваха храна и вода през тясна тръба.

" Продължаващите избавителни интервенции са сполучливи. Направена е подготовка за безвредна евакуация на служащите ", сподели Пушкар Сингх Дхами, основен министър на хималайския щат Утаракханд, където се намира тунелът.

Пътният тунел пропадна при свлачище на 12 ноември. 

Работниците бяха извлечени един по един през тръба с диаметър 90 см, която беше вкарана през руините на срутения тунел в Северна Индия. Цялата интервенция лиши към час.

Спасителите са съумели да доближат до групата в 19:05 локално време (15:35 българско време).

Смята се, че никой от служащите не е ранен, само че те ще бъдат подложени на медицински прегледи, заяви Би Би Си.

Всички избавени бяха откарани с коли за спешна помощ в болница на 30 км от мястото на случая.

Спасителната интервенция беше затруднена от нуждата да се прорязват железни пръти, а напредъкът беше занимателен от рохкава почва и твърда канара, която трябваше да се пробие, с цел да се стигне до мястото на сриването.

Въпреки това бързо беше сложена тясна тръба, по която на мъжете беше подаван О2, храна и вода.

" Изпитвам цялостно облекчение и съм благополучен, че 41 служащи, хванати в капан при сриването на тунела Силкяра, бяха избавени ", съобщи министърът на автомобилния превоз Нитин Гадкари. Той похвали " добре координираните старания ", които разрешиха " една от най-важните избавителни интервенции през последните години ", оповестява организация Франс прес.

Тунелът е част от автомагистралата " Чар дам " на стойност 1.5 милиарда $ - един от най-амбициозните планове на премиера Нарендра Моди, ориентиран към свързване на четири индуистки места за поклонение посредством 890-километрова мрежа от пътища.

Властите не оповестяват какво е предизвикало пропадането, само че районът е благоразположен към свлачища, трусове и наводнения.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР