Индийските щати днес отвориха места за масови ваксинации в училищни

...
Индийските щати днес отвориха места за масови ваксинации в училищни
Коментари Харесай

Индия ваксинира рекордните 7,5 млн. души след промяна на политиката

Индийските щати през днешния ден отвориха места за всеобщи имунизации в учебни площадки, аудитории и други уреди, откакто безплатният повод за ваксиниране против COVID-19 се разшири за всички на възраст над 18 години, осведоми ДПА.

Страната направи 7,5 млн. имунизации единствено през днешния ден, най-големият брой до момента, след смяна в политиката, която улесни процеса на имунизация.

Индия започва програмата си за имунизация през януари, само че надалеч изостава от задачата, която си е сложила за цялостна имунизация на най-малко 300 млн. души доникъде на 2021 година.

Досега по-малко от 5 на 100 от 1,3-милиардното население на Индия са изцяло имунизирани. Около 282 млн. души са получили най-малко една доза от двете ваксини, утвърдени за незабавна приложимост през януари.

Новата политика на държавното управление, оповестена от премиера Нарендра Моди по-рано този месец, замества комплицирана система, при която федералното и щатското държавно управление и частният бранш купуват ваксини на разнообразни цени и ги разпределят сред разнообразни възрастови групи. Експертите настояват, че това е довело до комплициране и неправда.

Сега федералното държавно управление ще закупи 75% от всички ваксини, до момента в който 25% би трябвало да бъдат доставени от частни субекти на лимитирана цена.

Голяма част от имунизациите в понеделник са били приложени на тези във възрастовата група от 18 до 44 години, сподели представител на здравното министерство.

Пет страни, ръководени от партията на Bharatiya Janata Party (BJP) на Моди, в това число Мадхя Прадеш, Утар Прадеш и Гуджарат, поеха водещата роля в организирането на специфични карания и извадиха към половината от изчисленията в понеделник.

Но няколко страни, изключително тези, ръководени от партии, разнообразни от BJP, се оплакаха от лимитираните доставки на безплатните ваксини.

" Казаха ни, че единствено 1,5 милиона дози са разпределени за Делхи през юли... това е изцяло несъответстващо ", сподели заместник-главният министър на страната Маниш Сисодия пред кореспонденти. " Казвате, че това е най-голямата стратегия за имунизиране в света, която сигурно се трансформира в най-дългата в света ", сподели Сисодия.

Федералните здравни чиновници обявиха, че се чака доставките да се подобрят от юли и август и че държавното управление цели да инокулира по 10 милиона души всеки ден по-късно тази година.

Като се има поради бавното движение до момента, цифрите в понеделник са позитивно развиване. Досега най-големият брой имунизации, направени дневно, остава под 5 милиона.

Страната също се бори с колебливостта на имунизациите в селските региони, изключително племенните пояси.

" Хората би трябвало да бъдат предпазени от тези, които популяризират клюки и подправена информация против коронавирусните ваксини, това най-вече вреди на бедните хора ", съобщи федералният здравен министър Харш Вардан в понеделник.

Индия има втория по величина случай на Covid-19 в света с към 29,93 милиона и е съобщила за 388 135 смъртни случая.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР