Индийски лекари и медици прекъснаха за 24 часа оказването на

...
Индийски лекари и медици прекъснаха за 24 часа оказването на
Коментари Харесай

Лекари в Индия излязоха на протест срещу убийство на тяхна колежка

Индийски лекари и медици прекъснаха за 24 часа оказването на планувани здравни услуги в цялата страна, с цел да стачкуват против бруталното обезчестяване и ликвидиране на лекарка в източния град Колката (предишно име Калкута), съобщи Ройтерс.

Стачката стартира в 6 часа сутринта през днешния ден и води до спиране на достъпа до медицински процедури и съвещания, с изключение на налагащите се по неотложност, в страната с най-голямо население в целия свят, съгласно изказване на Индийската здравна асоциация. Спешните отделения обаче имат личен състав.

Миналата седмица 31-годишна стажант лекарка беше изнасилена и убита в медицински лицей в Колката, където е работела. Това провокира митинги на лекарите в цялата страна и съпоставения с печално известното групово обезчестяване и ликвидиране на 23-годишна студентка в рейс в Делхи.

Недоволството от обстоятелството, че суровите закони не съумяха да спрат вълната от принуждение против дами провокира митинги от лекари и групи за отбрана на правата на дамите.

" Жените са болшинство в нашата специалност в тази страна. Отново и още веднъж сме желали сигурност за тях ", акцентира Р. В. Асокан, ръководител на Индийската здравна асоциация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР