Индийски и пакистански войници са си разменили стрелба и обстрел

...
Индийски и пакистански войници са си разменили стрелба и обстрел
Коментари Харесай

Гранична охрана на Индия и Пакистан разменя огън по границата си в Кашмир; един индийски войник е убит

Индийски и пакистански бойци са си разменили пукотевица и обстрел по своята мощно милитаризирана граница в оспорвания Кашмир, убивайки индийски граничар

От Асошиейтед прес ноември 9, 2023, 4:23 AM

СРИНАГАР, Индия -- Индийски и пакистански бойци си размениха пукотевица и обстрел по тяхната мощно милитаризирана граница в оспорвания Кашмир, убивайки индийски граничар, публични лица споделиха в четвъртък.

Властите в следената от Индия част на Кашмир споделиха, че пакистански бойци са стреляли с минохвъргачки и картечници по граничните постове в южната част на Джаму в сряда вечерта, наричайки го „ непровокирано “.

Индийските сили за гранична сигурност обявиха в изказване, че бойците им са „ реагирали уместно “ и че един от техните граничари е бил погубен.

Боевете завършиха рано в четвъртък.

Няма неотложен коментар от Пакистан. Всяка страна постоянно упреква другата, че е почнала гранични конфликти в региона на Хималаите, който и двете претендират напълно.

Миналия месец двама индийски граничари и трима цивилни бяха ранен в боевете по границата с Пакистан.

Индия и Пакистан имат дълга история на горчиви връзки за Кашмир. Те са водили две от трите си войни от 1947 година насам поради конкурентните си искания към района. В следената от Индия част на Кашмир екстремистите се бият против индийското ръководство от 1989 година насам. През 2003 година двете народи се споразумяха за преустановяване на огъня, което значително се резервира макар постоянните конфликти.

Спорната граница на страните с нуклеарно оръжие включва 740-километров (460 мили) кръстосан и планински сектор, наименуван Линия на надзор, който се охранява от техните армии.

И двете страни също имат обособени паравоенни гранични сили, които охраняват тяхната ненапълно избрана граница от 200 километра (125 мили) на по-ниска надморска височина, разделяща следения от Индия Кашмир и пакистанската провинция Пенджаб.

През 2021 година двете народи потвърдиха съглашението си за преустановяване на огъня от 2003 година след месеци на съвсем ежедневни боеве, които убиха десетки и от двете страни в Кашмир.

Водещи истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР