Индийската столица Делхи успя само за десет дни да изгради

...
Индийската столица Делхи успя само за десет дни да изгради
Коментари Харесай

Делхи разкри огромна полева болница с картонени легла, за да се бори с COVID-19

Индийската столица Делхи съумя единствено за 10 дни да построи една от най-големите лечебни заведения в света за битка с ковид. В нея са сложени 10 000 картонени кревати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Властите разположиха 10 000 кревати на територията на религиозния център "Радха Соами ", намиращ се в покрайнините на града, заяви през днешния ден БМ Мишра, почитан представител на управляващите.

Индия заяви за близо 20 000 нови случаи на болест от ковид за денонощие, откакто усили тестванията

Засега има задоволително лекари и сестри, които да обслужват 2000 от леглата. Очаква се до 5 юли болничното заведение да проработи на цялостни обороти.

"Леглата са леки, само че здрави, имат двегодишна гаранция и могат да понесат 300-килограмов товар. Непромокаеми са и са рентабилни, излизат по към 1200 рупии (16 долара) броя ", сподели Мишра. "Леглата са лесни за сглобяване и са създадени за нула време. Затова успяхме да въведем в употреба този обект единствено за 10 дни, до момента в който на другите производители би им лишило минимум два пъти повече време ", добави той.

Производителите настояват, че най-важното във връзка с тези кревати е, че вирусът се задържа по повърхността на картона единствено 24 часа, се показва в медийни известия. Най-голямото оборудване в Индия за лекуване на COVID-19 е, както се твърди, с размерите на 22 футболни стадиони и в него ще бъдат лекувани "леки до междинни " случаи на ковид и ще бъде под управлението на паравоенните Индийско-тибетски гранични сили, които пазят индийско-китайската граница.

"Вентилационната система на този център, която е общо 18 000 тона, е неповторима с това, че ще употребява 20 % чист въздух, а потоците и вентилацията са по този начин изчислени, че да понижат околния вирусен товар ", сподели Мишра.

В рамките на друга мярка за облекчение на претрупаната система на опазване на здравето на града 500 жп вагона се преоборудват, с цел да бъдат употребявани като лечебни заведения и да обезпечат още 8000 кревати. Наскоро Върховният съд на Индия разпореди на управляващите да вземат ограничения след медийни изявления, че хора биват връщани от лечебните заведения и крематориумите, както и за неприемливо отношение към пациенти.

Главният министър на Делхи (градът е със статут на обособена административна единица в Индия) Арвинд Кеджривал съобщи, че броят на наличните обекти е бил повишен на военна нога и към този момент няма никакъв дефицит на болнични кревати. Това по думите му станало след незабавни срещи на управляващите по въпросите на епидемията. Делхи прави всеобщо изследване за ковид, в границите на което чиновници обикалят семействата и разказват здравното положение на всеки гражданин и предписват тест за вирус на тези, които покажат признаци или оповестят за такива.

В края на предходната седмица броят на инфекциите в Индия надвиши 500 000, до момента са регистрирани и над 16 000 смъртни случая. Делхи, чието население е 25 милиона души, е най-тежко засегнатият град в Индия с над 83 000 регистрирани случая.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР