Индийската слънчева мисия за наблюдение навлезе в слънчевата орбита след

...
Индийската слънчева мисия за наблюдение навлезе в слънчевата орбита след
Коментари Харесай

Индийската слънчева мисия Aditya-L1 достигна слънчевата орбита

Индийската слънчева задача за наблюдаване навлезе в слънчевата орбита след четиримесечно пътешестване, последният триумф за упоритостите за проучване на космоса на най-населената нация в света.

Мисията Aditya-L1 на Индийската организация за галактически проучвания започва през септември и носи набор от принадлежности за премерване и наблюдаване на най-външните пластове на слънцето.

„ Индия основава още една забележителност “, сподели министър председателят Нарендра Моди в обява на X в събота. „ Това е доказателство за безмилостната отдаденост на нашите учени в реализирането на една от най-сложните и комплицирани галактически задачи. “

Министърът на науката и технологиите на Индия Джитендра Сингх сподели в обществените медии, че сондата е достигнала последната си орбита, „ с цел да открие мистериите на връзката Слънце-Земя “.

Космическият транспортен съд се нарежда в Lagrange Point 1, откъдето ще предприеме изцяло проучване на слънцето, като се концентрира върху слънчевата корона и нейното въздействие върху космичес...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР