Индийската рупия и индонезийската рупия, две от най-зле представящите се

...
Индийската рупия и индонезийската рупия, две от най-зле представящите се
Коментари Харесай

Индонезийската рупия и индийската рупия изпращат най-силния си месец

Индийската рупия и индонезийската рупия, две от най-зле представящите се азиатски валути, бързо понижават загубите си. Те са подготвени да приключат ноември с облаги над 5%, най-хубавият им месечен прогрес от най-малко 2015 година

Двете валути се възползваха от мненията на ръководителя на Федералния запас Джером Пауъл за по-бавно повишение на лихвите, което облекчи натиска върху разрастващите се пазари, написа Bloomberg.

Обратът в представянето на най-силно засегнатите разрастващи се пазари в Азия стартира по-рано през месеца, когато цените на петрола се намалиха, като по този метод понижиха недостига по настоящата сметка на вносителите на недопечен нефт и се появи оптимизъм по отношение на облекчаването на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай.

Индонезийската валута спадна до най-ниското си равнище от 1998 година през октомври, до момента в който индийската се срина до рекордно дъно, преди да се възстановят.

Това бяха " валутите, които бяха най-тежко наранени тази година, и се възползваха от няколко неща, най-много спада в ценообразуването на Федералния запас и възприемането на по-миролюбиви настройки ", сподели Душиан Падманабхан, валутен пълководец в Nomura Holding.

" По-ниските цени на петрола също помогнаха, както и позитивните упования за търговията преди срещата Си-Тръмп на Г-20 ", уточни той.

За Индонезийската централна банка това е огромен поврат спрямо месеците на строга парична политика и увеличение на лихвите, пробвайки се да стабилизира рупията и да ограничи приключването на капитали.

Сега тя се концентрира върху обезпечаването на опция за валутата да продължи да се ускорява, съгласно Нананг Хендарса, изпълнителен шеф за паричното ръководство в централната банка.

" Индонезийските акции и облигации са доста чувствителни към придвижването на рупията ", споделя Сатриа Самбиджанторо, икономист в PT Bahana Sekuritas.

" Така че, когато чуха миролюбивите мнения на Пауъл - дружно със тактиката на Индонезийската централна банка да разреши на индонезийската рупия да увеличи цената си, задграничните входящи потоци се втурнаха ", изясни Самбиджанторо.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР