Индийската организация за космически изследвания (ИСРО) обяви мисии за изследване

...
Индийската организация за космически изследвания (ИСРО) обяви мисии за изследване
Коментари Харесай

Индия обяви мисии до Слънцето и Венера

Индийската организация за галактически проучвания (ИСРО) разгласи задачи за проучване на Слънцето и Венера, заяви ДПА. Планиран е и пилотиран полет през декември 2021 година, сподели на брифинг ръководителят на ИСРО К. Сиван, написа Novini.bg.

``
реклама

Втората индийска лунна задача " Чандраян 2 " би трябвало да бъде изстреляна на 15 юли. Задачата й е да бъде спуснат роувър на лунната повърхнина. Кацането е планувано за 6 или 7 септември, сподели Сиван.

" Ще кацнем на място, където никой преди този момент не е бил. Очакваме доста научна информация от тази задача " - добави Сиван.

Планирано е апаратът " Адитя - Ел1 ", който ще изследва Слънцето, да бъде изстрелян през първата половина на 2020 година Спътникът ще застане в либрационната точка 1 покрай Слънцето, на орбита сходна на земната, с цел да изследва короната на звездата ни.

Мисията към Венера е планувана за след две до три години.

" Венера е с доста висока температура и множеството задачи до такава степен се провалят. Ние желаеме да успеем " - сподели Сиван.

Пилотираната задача " Гаганян " е планувана за декември 2021 година Преди това ще бъдат изстреляни два непилотирани апарата със същата настройка модули и ракети.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР